Breaking news

România a ratat argintul la Mondialele de bob, pentru 7 sutimi de secundă

loading...

Ghinion curat pentru România la Mondialele de bob și skeleton de la Igls din Austria. Tricolorele au ratat argintul pentru doar 7 sutimi de secundă.

bob romaniaMaria Adela Constantin, Olivia Franciska Vild, Andreea Grecu și Erika Anett Halay, au cucerit duminică, medaliile de bronz în proba feminină de bob-4 persoane, în cadrul Campionatelor Mondiale de la Igls din Austria.

Româncele au terminat cursa într-un minut, 48 de secunde și 18 sutimi. Aurul a revenit echipajului canadian format din Kaillie Humphries, Cynthia Appiah, Kasha Lee, Melissa Lotholz, cronometrate într-un minut 47 secunde și 35 sutimi.

Iar argintul a revenit tot unui echipaj canadian format din Alysia Rissling, Janine McCue, Julia Corrente, Christine Debruin. Cel de-al doilea echipaj canadian a terminat cursa cu 7 sutimi de secundă, mai repede decât româncele.

”Nu am avut un start prea bun, dar am reușit două manșe foarte bune. E o zi mare!”, a declarat Maria Adela Constantin, după cursă, citată de site-ul oficial al federației internaționale.

La cursă, desfășurată în premieră în cadrul Campionatelor Mondiale, au participat patru echipaje.

În 2014, federația internațională de specialitate a decis să permită și femeilor să participe în probele de bob-4 persoane ca piloți și împingători. Primele femei pilot în Cupa Mondială au fost Kaillie Humphries (Canada) și Elana Meyers Taylor (SUA), concurând alături de bărbați împingători. Primul echipaj integral feminin a fost pilotat de Alysia Rissling (Canada), la Cupa Nord-americană de la Calgary, în februarie 2015.

loading...