Breaking news

România a pierdut medalia olimpică de aur la tenis din cauza lui Florin Mergea

Florin Mergea a făcut praf și pulbere finala de dublu masculin de la Olimpiada de la Rio. Din cauza lui, România a pierdut medalia de aur în proba de dublu masculin. Tot ce a obținut Tecău a irosit Mergea.

horia tecau - florin mergeaRomânia a pierdut medalia de aur la Olimpiadă, pe racheta lui Florin Mergea. Românii au avut în mână setul decisiv, dar din cauza lui Mergea, au pierdut aurul olimpic.

Florin Mergea și Horia Tecău au pierdut primul set la finalei de dublu de la Rio în fața ibericilor Rafael Nadal și Marc Lopez, cu 6-2.

Primul care a servit în finală a fost românul Horia Tecău. După ce a anulat ibericilor două mingi de break și-a făcut serviciul și a adus primul game echipei României.

Însă inevitabilul s-a produs atât la Tecău cât și la Mergea. Românii au fost extrem de rigizi în primul set, au avut mari probleme la serviciu și au cedat setul cu 2-6.

Dușul rece din primul set i-a trezit la viață și în setul doi au făcut legea. Au făcut break la 2-1, apoi s-au distanțat la 4-1 și 5-2, scor la care au ratat două mingi de set pe serviciul lui Marc Lopez.

A urmat Tecău la serviciu. Românul a reușit să revină de la 0-40 și să închidă setul cu 6-3.

În setul trei, la scorul de 2-1 pentru iberici, Florin Mergea a servit pentru egalarea la 2-2. Românul a făcut trei duble greșeli și le-a oferit ibericilor cinci mingi de break. A fost cel mai lung game din finală, câștigat de român abia cu a patra minge de game.

După un game atât de lung, românii au avut o șansă uriașă de a prelua conducerea în setul decisiv pe serviciul lui Nadal. Numai că Horia a avut neinspirata decizie de a lovi extrem de lung o minge pe care a proiectat-o fix afară.

Ce nu s-a putut pe serviciul lui Nadal s-a realizat pe serviciul lui Lopez. La 3-3, românii au făcut break la zero și au preluat pentru prima dată conducerea în setul decisiv.

Însă a fost pentru scurt timp întrucât Florin Mergea a jucat execrabil și și-a pierdut serviciul iar ibericii au egalat scorul la 4-4 și au revenit în meci.

Iar la 5-4, Horia Tecău a servit și le-a oferit pe tavă două mingi de meci. Cu mult noroc a reușit să le anuleze, numai că s-a băgat în seamă Florin Mergea care a dat în fileu și mai apoi a returnat afară și i-a făcut campioni olimpici pe iberici.