Breaking news

România a pierdut în mod dramatic partida cu Ungaria

Echipa națională de handbal feminin a României a pierdut în mod dramatic partida cu Ungaria de la Euro, la doar un gol diferență, deși cu 4 minute înainte de fluierul final, tricolorele conduceau cu două goluri avans.

romania euro 2014Tricolorele au fost învinse sâmbătă seară de Ungaria la Euro și ratează astfel orice șansă de a se califica în semifinalele turneului final. Și acest meci a fost unul cu un final de infarct, în care tricolorele au pierdut iar partida în ultimele minute.

România a avut o primă repriză extrem de dificilă cu Ungaria, ratând foarte mult pe atac. În 30 de minute de joc, tricolorele au marcat doar 8 goluri, au încasat 10 și au avut trei jucătoare eliminate, timp de două minute, fiecare.

România a început extrem de greu partida cu Ungaria, reușind să marcheze primul gol abia în minutul 11, prin Cristina Neagu. Timp în care a încasat doar două goluri, grație unei apărări bune și a paradelor impecabile realizate de portărița Paula Ungureanu. Români a reușit să egaleze Ungaria abia în minutul 18 prin golul marcat de Aurelia Brădeanu, scor 4-4. Însă,  apoi, româncele au căzut fizic și au încasat rapid două goluri. Băbeanu a readus România în joc, prin golul marcat în minutul 21, de pe extrema stângă.

În minutul 23, Ungaria s-a desprins la 3 goluri diferență, profitând de faptul că româncele aveau o jucătoare suspendată timp de două minute. Meszaroș a fost apoi eliminată din echipa Ungariei, iar tricolorele au avut timp de 2 minute, superioritate numerică pe terenul de joc. Însă româncele nu au știut să profite de superioritate și au reușit să marcheze o singură dată.

În minutul 26, încă o unguroaică a fost eliminată pentru fault la Chiper, care a obținut și 7 metri. Cristina Neagu a executat perfect și a redus din diferență, scor 9-7 pentru Ungaria. În ultimele două minute de joc ale primei reprize România a jucat fără Cristina Neagu, eliminată 2 minute pentru fault la adversară. La pauză, Ungaria conducea România cu scorul de 10-8.

În minutul 38, România a reușit să egaleze din nou Ungaria, scor 13-13, cu un gol fabulos realizat de Cristina Neagu. Și în minutul 40, România a reușit să preia pentru prima dată conducerea meciului, prin golul marcat din lovitură de la 7 metri de Cristina Neagu.

Paula a reușit apoi să apere o minge cu podeaua și româncele au plecat pe contraatac, dar au ratat șansa de a se desprinde la două goluri. După care Pârvuț a fost eliminată două minute, iar Paula Ungureanu a reușit să apere o lovitură de la 7 metri. Însă în 2 minute de inferioritate numerică, România a încasat două goluri și Ungaria a revenit la conducerea meciului. Perianu a obținut apoi 7 metri, Neagu a executat lovitura și a egalat scorul la 15-15.

În minutul 45, Cristina Neagu a trimis o torpilă de la 9 metri și a readus România la conducerea meciului, scor 16-15. După care, din nou Pîrvuț a fost eliminată 2 minute. România a reușit ca în inferioritate numerică să marcheze prin Neagu, în minutul 48, distanțându-se pentru prima dată la 2 goluri diferență față de Ungaria.

Româncele au ratat de două ori la rând și în minutul 56, unguroaicele au egalat la 19-19, iar echipa noastră a evoluat două minute, fără o jucătoare. Iar Ungaria a preluat conducerea în minutul 57, scor 20-19. Româncele au evoluat în ultimele minute de meci în superioritate numerică dar nu au reușit să marcheze și au pierdut la limită partida, scor 20-19.

Paula Ungureanu a făcut un meci fantastic, fiind desemnată cea mai bună jucătoare din tabăra României.