Breaking news

România a modificat Convenţia cu Luxemburg privind regimul fiscal

Oficialii români şi luxemburghezi au semnat marţi Protocolul de modificare a Convenţiei dintre România şi Marele Ducat de Luxemburg pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale.

Protocolul a fost semnat la Luxemburg, de către Gheorghe Ialomiţianu şi Luc Frieden, şi cuprinde detalii cu privire la impozitele pe venit şi avere, semnată la Luxemburg la 14 decembrie 1993.

În urma negocierilor purtate între reprezentanţii Ministerelor de Finanţe din România şi Luxemburg, a fost convenit textul Protocolului de modificare a Convenţiei dintre România şi Marele Ducat de Luxemburg pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi avere.

Protocolul asigură un cadru bilateral cuprinzător  în vederea soluţionării în mod eficient şi rapid a  schimburilor de informaţii  relevante pentru aplicarea prevederilor Convenţiei sau pentru administrarea ori implementarea legislaţiilor interne privitoare la impozitele din cele două state.

De asemenea, protocolul creează posibilitatea efectuării unui schimb de informaţii în domeniul bancar, ori de câte ori sunt solicitate astfel de informaţii de către una din ţările partenere de Convenţie.