Breaking news

România a luat bătaie de la Rusia la Campionatul European de Rugby

Stejarii au bifat sâmbătă, prima înfrângere din 2015. Naționala de rugby a României a pierdut partida disputată sâmbătă la Krasnodar cu Rusia, cu scorul de 16-13.

rugby-romaniaDupă victoriile cu Portugalia și Spania, românii s-au împotmolit în Rusia. ”Stejarii” au pierdut partida jucată sâmbătă pe stadionul ”Trud” din Krasnodar, cus corul de 16-13, deși la pauză conduceau cu 10-3.

Echilibrul s-a rupt după ce Dorin Manole a fost eliminat și stejarii au rămas în 14 jucători. Rușii au profitat de situație și au reușit egalarea și mai apoi victoria la limită.

Este prima victorie a rușilor în fața României, din anul 2009.  Precedentul duel dintre cele două echipe a avut loc anul trecut, la București, în IRB Nations Cup, România învingând cu 20-18.

La ultimul meci jucat de ”stejari” în Rusia, anul trecut, România a învins cu 34-3, la Nebug, în Cupa Europeană a Națiunilor.

”Stejarii” au jucat 15 partide cu URSS/CSI, bilanțul fiind de 12 victorii și trei înfrângeri. În fața Rusiei, România a obținut 12 victorii, un meci s-a terminat la egalitate, iar ”urșii” au obținut șase victorii, în 19 confruntări.

În clasamentul Campionatului European, pe primul loc se află România, cu 11 puncte, urmată de Georgia, 9 p, Rusia, 9 p, Spania, 5 p, Portugalia, 1 p, Germania, 0 p.

România va disputa pe 14 martie, în deplasare, al patrulea meci de la Campionatul European de Rugby, cu Germania.

>