România a învins Ungaria în Fed Cup

România a reușit să învingă Ungaria, la ea acasă, la Budapesta, în Grupa B din Grupa 1 a zonei Europa-Africa, a Fed Cup 2014.

fed cup romania 2014Echipa națională de tenis feminin a României, formată din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Irina Begu, s-a impus cu 2-1, în fața echipei Ungariei. Victoria a fost adusă de meciul câștigat de Sorana Cîrstea în fața unguroaicei Reka-Luka Jani și a Monicăi Niculescu și irinei Begu în partida de dublu.

Sorana Cîrstea s-a impus rapid în două seturi, scor 6-1, 60- în fața unguroaicei Reka-Luka Jani clasată pe locul 253 WTA. Simona Haep a jucat al doilea meci de simplu în compania unguroaicei Timea Babos, clasată pe locul 83 mondial. Din nefericire, Halep a fost bătută de unguroaică cu scorul de 2-1. Românca a câștigat primul set cu 6-1, dar le-a pierdut pe următoarele două cu scorul de 5-7 și 3-6.

Pereche formată din Monica Niculescu și Irina Begu a adus victoria României în confruntarea cu Ungaria. Begu și Niculescu au pierdut în tie-break primul set 6-7(5-7), dar au revenit fantastic în setul doi adjudecat cu 6-2 și în setul trei, câștigat cu 6-0.

Mâine, România va juca cu tenismenele din Marea Britanie, iar sâmbătă cu cele din Lituania.

Echipa Marii Britanii este alcătuită din Laura Robson, Johanna Konta, Heather Watson și Tara Moore. Căpitan nejucător este Judy Murray.

Echipa Letoniei este compusă din Diana Marcinkevica, Jelena Ostapenko, Laura Gulbe și Darta-Elizabete Emulina, căpitan nejucător fiind Juska Daiga.

Câștigătoarea grupelor vor juca între ele, învingătoarele acestor semifinale urmând să avanseze în play-off-ul Grupei Mondiale II.

>