România a învins Spania la Olimpiada de la Rio și e la un pas de sferturi de finală

România a învins vineri seară, Spania la Jocurile Olimpice de la Rio, în Grupa A la handbal feminin și e la un pas de a se califica în sferturile de finală. 

romania bronz mondiale handbalTricolorele au bifat vineri seară a doua victorie consecutivă la Olimpiada de la Rio. După două eșecuri crunte cu Angola și Brazilia, handbalistele românce au făcut o partidă bună cu Muntenegru și azi cu Spania.

Tricolorele au controlat mai tot timpul meciul și au reușit să se impună după 60 de minute de joc, cu scorul de 24 la 21. Victoria i se datorează în mare măsură portăriței Paula Ungureanu care a reușit să închidă poarta în momentele decisive și să scoată mingi importante care au menținut echipa către victorie.

După patru partide jucate la Rio, România are patru puncte.  România mai are de jucat în Grupa A doar cu Norvegia pe 14 august. Un egal este suficient pentru a asigura calificarea tricolorelor în sferturile de finală.

În Grupa A se află Brazilia, Angola, Spania, România, Norvegia și Muntenegru. Primele patru clasate în grupă se califică în sferturile de finală și păstrează astfel șanse pentru medalii.

>