Breaking news

România a învins Spania și își păstrează șanse de calificare în semifinale

România a debutat cu o victorie în grupa Principală de la Europenele de handbal din serbia, învingând categoric pe Spania.

Într-o sală de 8.000 de locuri, aproape goală, România a reușit să se impună clar în fața naționalei Spaniei, cu scorul de 31-26.

Ibericele au reușit deschiderea scorului prin Barbosa, iar Cristina Neagu a reușit egalarea în minutul doi, iar din minutul patru al primei reprize tricolorele au preluat conducerea.

Paula ungureanu a reușit să apere două aruncări de la 7 metri, având un procentaj de 37% în prima repriză.

Însă, Crina Pintea a fost eliminată în ultimele secunde ale primei reprize, primind cartonaș roșu, pentru un presupus fault la o jucătoare iberică. România a pierdut astfel o jucătoare importantă pe care nu a mai putut-o utiliza în repriza a doua.

După 30 de minute de joc, România a încheiat prima repriză în avantaj, scor 15-12.

După pauză, româncele au început în forță partida reușind să prindă o minge ratată a ibericelor și să marcheze prin Cristina Neagu.

Jocul bun al tricolorelor a continuat, astfel că în minutul 49, România s-a distanțat la zece goluri față de Spania, scor 28-18.

Pe final de partidă, ibericele au reușit să mai reducă din diferența de 10 goluri, pe fondul unei relaxări al tricolorelor.

Victoria de azi, menține România în cărțile calificării în semifinale. Pe 11 decembrie, naționala tricoloră dă piept cu Ungaria, pe care trebuie neapărat să o învingă dacă vrea să acceadă în semifinale.

>