Breaking news

România a învins Portugalia la Campionatul European de Rugby

România a învins sâmbătă, Portugalia, cu scorul de 37-10, pe Estadio Universitario din Lisabona, la debutul său în Rugby Europe Championship.

romania - japonia rugbyTricolorii au controlat prima repriză și au condus cu 16-0, înainte ca lusitanii să reușească primele puncte, din lovitură de pedeapsă. La pauză scorul a fost de 23-3 pentru echipa antrenată de galezul Lynn Howells, grație unui eseu transformat.

Partea a doua a jocului a fost mult mai echilibrată, după ce România a mai marcat un eseu, gazdele având un forcing bun, cu atacuri rapide, la care ”stejarii” au rezistat cu greu.

Jocul bun al portughezilor s-a concretizat printr-un eseu transformat, dar România a refăcut diferența, obținând și punctul bonus ofensiv grație celui de-al patrulea eseu.

Au reușit eseuri Robert Dascălu, Mihai Macovei, Ionuț Botezatu și Adrian Apostol, în timp ce Vali Calafeteanu a marcat din trei lovituri de pedeapsă și patru transformări.

Pentru Portugalia, Nuno Costa a reușit un eseu, transformat de Pedro Avila, care a înscris și dintr-o lovitură de penalitate.

Cele două echipe s-au înfruntat pentru a 22-a oară, bilanțul fiind de 19 victorii ale ”Stejarilor” și trei ale Portugaliei. În Cupa Europeană a Națiunilor au avut loc 16 întâlniri (13 victorii pentru români, trei Portugalia).

Ultima dată cele două echipe fuseseră față în față pe 1 februarie 2014. la Cluj-Napoca, România învingând cu 24-0. Precedenta partidă jucată în Portugalia s-a încheiat cu victoria ”Stejarilor” cu 19-13, pe 2 februarie 2013.

Pe 14 februarie se vor disputa meciurile Georgia — Portugalia, Germania — Rusia și România — Spania (pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, de la ora 15,00).