Breaking news

România a învins Kosovo în preliminariile Euro 2018 la Handbal Masculin

loading...

România a debutat cu dreptul în campania de precalificare la Campionatul European de Handbal Masculin din 2018, găzduit de Croația. Tricolorii s-au impus miercuri cu socrul de 36-24, în fața statului Kosovo.

handbal masculin - romania - kosovoEchipa naţională de handbal masculin a României a învins miercuri, în Sala Dinamo din Bucureşti, echipa provinciei Kosovo, cu scorul de 36-24, în primul meci din grupa C a turului întâi preliminar al Campionatului European din 2018.

Tricolorii au obținut o victorie confortabilă la debutul lui Aihan Omer în al treilea său mandat ca selecționer al naționalei României.

A fost primul meci al naționalei de handbal masculin a României la care nu s-a intonat imnul oficial întrucât țara noastră nu recunoaște provincia Kosovo ca stat independent.

EHF a recomandat părţii române, în spiritul fair-play-ului, să procedeze astfel, iar Ministerul Afacerilor Externe şi-a dat acordul pentru a nu inflama situaţia.

Mai ales că urmează şi un joc retur la Priştina, pe 1 noiembrie. În aceste condiţii a rezultat un al treilea moment istoric: tricolorii au ascultat imnul în vestiar, înainte de a intra în teren!

La primul meci pe banca tehnică în noul mandat, Aihan Omer a fost mulţumit de rezultat, dar nu şi de evoluţie: Scorul este concludent, dar încă nu sunt mulţumit de joc. Ne putem califica din nou la un turneu final, dar ne trebuie timp să ne omogenizăm.

În grupa C, România va mai juca în 2014 tot în compania echipei Kosovo, sâmbătă. Meciurile cu Italia vor avea loc între 10-14 iunie 2015.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian