Breaking news

România a învins Finlanda și în barajul Cupei Davis

loading...

România a învins Finlanda în barajul din Cupa Davis și rămâne în Grupa I euro-africană     .

Victor Crivoi a făcut duminică la Cluj, meciul vieții, reușind să aducă victoria României în Cupa Davis.

După trei zile, România a reușit să învingă Finlanda cu scorul de 3-2 și se menține în Grupa I, euro-africană.

Duminică, Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, s-au disputat ultimele două meciuri de simplu, iar România conducea Finlanda cu 2-1, după victoria de sâmbătă din proba de dublu.

Marius Copil a fost învins în patru seturi de Jarkko Nienminem. În cel de-al cincilea meci, cel decisiv, Victor Crivoi a dat piept cu Harri Heliovaara. După mai bine de cinci ore de joc, românul s-a impus într-un meci dramatic.

Harri Heliovaara a câștigat primul set, Crivoi pe al doilea, finlandezul a revenit în joc în setul trei pe care și l-a adjudecat la tie-break. În setul patru, Victor Crivoi a jucat magistral și s-a impus cu 6-3, împingând meciul în setul cinci, cel decizisv. Aici, finlandezul a servit primul a câștigat pe serviciul lui, reușind să conducă cu 3-0. Însă, Victor crivoi a reușit un lucru incredibil și anume să revină de la 0-3 și să câștige în final cu 6-4.

După punctul câștigător al setului, meciului și al barajului, Victor Crivo s-a părbușit pe terenul de joc, iar peste el au tăbărât restul echipei. După care spectatorii l-au purtat pe brațe pe Victor Crivoi.

În primul meci de duminică, Marius Copil a fost învins de Jarkko Nieminen cu scorul 6-3, 7-5, 1-6, 7-6.

În meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins, cu 6-4, 7-6/4, 6-1, echipa Jarkko Nieminen/Harri Heliovaara.

Vineri, Victor Crivoi a pierdut, cu 5-7, 1-6, 2-6, în faţa lui Jarkko Nieminen, iar Marius Copil l-a învins, cu 3-6, 6-4, 6-2, 6-4, pe Harri Heliovaara.

Echipa României îi are în componenţă pe Marius Copil, Victor Crivoi, Horia Tecău, Florin Mergea şi căpitan nejucător pe Ciprian Porumb.

Din echipa Finlandei au făcut parte: Jarkko Nienminem, Harri Heliovaara, Timo Nieminen, Micke Kontinen, iar căpitan nejucător este Kim Tiilikainen.

Cele două reprezentative s-au mai întâlnit o singură dată, în 1996, în Finlanda, când echipa noastră a învins cu scorul de 3 la 2.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>