Breaking news

România a învins Cehia și s-a calificat în optimi la Mondialele de Handbal din Serbia

România a învins vineri seară, Cehia în ultimul meci din Grupa D, la Mondialul de Handbal Feminin din Serbia, bifând astfel a patra victorie.

mondiale handbal femininRomânia a încheiat pe locul doi, Grupa D, după victoria 29-23 din partida cu Cehia, acumulând 8 puncte de 10 posibile.

România a jucat slab în primele zece minute cu Cehia. A deschis scorul în minutul 1, prin Pintea, a ratat o aruncare de la 7 metri și a încasat trei goluri.

După debutul slab, tricolorele s-au încălzit. Paula Ungureanu a închis poarta iar fetele antrenate de Gheorghe Tadici au marcat gol după gol, scorul devenind în scurt timp 6-3 (min. 14).

La pauză, România conducea cu 14-7, Paula Ungureanu apărând și două aruncări de la 7 metri.

Tricolorele au început excelent repriza secundă, marcând cinci goluri la rând, astfel că scorul a ajuns la 19-7 în minutul 35.

După care, a venit un moment bun pentru cehoaice care au marcat cinci goluri la rând. Perioada slabă a continuat, echipa noastră reușind un singur gol timp de zece minute, în timp ce adversarele au punctat de nouă ori, pentru 20-16, în minutul 45.

Tadici a reintrodus-o în poartă pe Paula Ungureanu și echipa noastră a câștigat încredere refăcând din diferență, până la nouă goluri, 26-17 în minutul 51. România a încheiat partida cu scorul de 29 la 23 și s-a clasat pe locul 2 în Grupa D, după Germania, care termină grupa fără înfrângere.

În optimile Mondialului de Handbal, România va juca cu Polonia, duminică, de la ora 21,15.