România a învins Marea Britanie în Fed Cup la tenis, cu scorul de 2-1

După Ungaria, România a reușit să învingă, vineri seară, cu 2-1 și Marea Britanie, în Fed Cup 2014, competiție găzduită de Budapesta.

romania - anglia fed cupRomânia este liderul Grupei B din cadrul Grupei I valorică a Zonei Europa – Africa a Fed Cup 2014 și are mari șanse să se califice la barajul pentru promovarea în Grupa Mondială II.

După 2-1 în prima zi, cu Ungaria, româncele s-au impus cu același scor, vineri seară și în fața jucătoarelor din Marea Britanie.

Dacă în partida cu Ungaria, veriga slabă a fost Simona Halep, azi, a venit rândul Soranei Cîrstea să piardă meciul. La fel ca și în partida cu Ungaria, cuplul de dublu format din Monica Niculescu și Irina Begu, a fost cel care a adus victoria și în partida cu Marea Britanie.

Sorana Cîrstea a fost învinsă de Heather Watson, cu 2-1 la seturi, scor 6-7, 6-1, 6-4.

“Îmi pare rău că nu am jucat mai bine. Doare, pentru că îţi doreşti să ajuţi, faci tot ce poţi, dar aşa este la turnee. Le-am încurcat pe fete, dar sper să joace ele mai bine şi să cîştige. Am fost mult prea crispată, nu mi-am făcut jocul, am evoluat prost. Sper totuşi să terminăm ziua cu bine“, a spus Sorana Cîrstea pentru Dolce Sport.

Eșecul cu Timea Babos, de miercuri, a trezit-o la realitate pe Simona Halep care s-a impus clar, în două seturi în fața englezoaicei Johanna Konta, scor 6-1, 6-4.

La socurul de 1-1 la general, toată presiunea a căzut din nou pe umerii Monicăi Niculescu și Irinei Begu. Însă, din fericire pentru noi, cele două românce au jucat fantastic în proba de dublu contra perechii formate din Jocelyn Rae, Heather Watson. Niculescu și Begu au câștigat partida în două seturi, scor 6-0, 6-0 și au adus România pe primul loc în Grupa B.

Ultimele trei meciuri care o pot duce pe România la baraj, se joacă contra jucătoarelor din Lituania.

Cele 4 câştigătoare ale grupelor A, B, C şi D vor juca între ele în sistem tablou, iar învingătoarele din aceste două întîlniri vor urca în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială II.

>