Breaking news

România a împrumutat Republica Moldova cu 150 de milioane de euro

loading...

Republica Moldova a primit miercuri, din partea României, un împrumut de 150 de milioane de euro ce va fi returnat peste cinci ani de zile.

ponta bani pentru moldovaMinistrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici a semnat azi, la Chișinău, Acordul de împrumut între România și Republica Moldova.

„Mă bucur nespus de mult că am semnat astăzi, la Chișinău, Acordul în baza căruia Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 150 milioane de euro, acordat de România. Acordul va intra în vigoare după ce va fi ratificat de către cele două state, iar prima tranșă din împrumut va fi acordată după ce Guvernul Republicii Moldova îl va informa pe cel român în privința stadiului consultărilor și negocierilor pe care le are cu Fondul Monetar Internațional. Sper că prima tranșă din împrumut va putea fi eliberată cât mai repede”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Conform Acordului, fiecare tranșă va fi acordată pe o scadență de maximum 5 ani, iar costul perceput va fi cel plătit de România la împrumuturile similare contractate de pe piețele internaționale.

loading...