Breaking news

România a fost obligată să primească 7000 de refugiați. Ponta se face că plouă

România va fi obligată de Germania și Franța să preia 7000 de refugiați care au invadat Europa. Primul Ministru Victor Ponta, informă cu jumătate de gură zvonul lansat de presa din Marea Britanie.

refugiatiDupă anunțul construirii unei Moschei la București, vine cel cu valul de refugiați musulmani din Orientul Mijlociu care vor fi găzduiți de România, pe banii românilor. Iar până la trecerea României pe list ISIS, privind atentatele teroriste, nu mai e decât un pas.

Franța și Germania, ”Motoarele Europei”, vor transmite instituțiilor europene propuneri comune pentru organizarea primirii refugiaților, repartizarea lor ‘echitabilă’ în Europa prin cote obligatorii și revizuirea normelor în vederea consolidării sistemului european de azil.

”Am vorbit dimineață cu președintele francez, iar poziția franco-germană pe care o vom transmite instituțiilor europene este că am căzut de acord să respectăm principiile de bază, și anume că aceia care au nevoie de protecție (…) să o primească și că avem nevoie de cote obligatorii în interiorul Uniunii Europene pentru a ne împărți responsabilitățile — este principiul solidarității. Guvernul german consideră că abordarea de la Dublin (care reglementează examinarea cererilor de azil în Europa n. red.) nu mai funcționează, pentru că la frontierele noastre externe sosesc atât de mulți refugiați că nu mai putem lăsa Italia sau Grecia singure cu această sarcină (…) și atunci nici alte trei state, respectiv Suedia, Austria și Germania, nu pot fi lăsate singure cu partea leului din această sarcină”, a declarat cancelarul Angela Merkel în timpul unei vizite în Elveția.

În timp ce Marea Britanie va primi ZERO REFUGIAȚI, României i-au fost băgați pe gât, 7000 de musulmani.

României i-ar reveni să primească 6.937 de refugiaţi, conform cotei sale de 3,7%, potrivit unui plan care ar fi fost întocmit de lideri europeni în vederea distribuirii a 160.000 de refugiaţi pe continent, scrie site-ul tabloidului britanic Daily Mail joi, invocând un document „divulgat” în presă.

Germania ar urma să acorde azil unui număr de 35.000 de refugiaţi, Franţa ar urma să accepte 26.000, iar Spania – 16.000.

„Chiar şi ţări sărace precum Bulgaria şi România ar urma să accepte mii de familii„, comentează site-ul tabloidului britanic, subliniind că Marea Britanie nu va accepta niciun refugiat.

Londra – care a refuzat să accepte aceste cote atunci când au fost propuse iniţial, în mai, nu este obligată să facă acest lucru, în pofida faptului că este unul dintre cele mai populate şi bogate state UE.

„Potrivit acestui document divulgat astăzi (joi), în Ungaria se află 54.000 de solicitanţi de azil, în Italia 39.600, iar în Grecia 66.400„, scrie Mail Online.

Premierul Victor Ponta a declarat joi, cu privire la articolul din ziarul britanic Daily Mail, potrivit căruia România ar urma să preia 7.000 de imigranţi, că nu există la Guvern niciun document oficial cu privire la această cifră.

Întrebat despre articolul jurnaliştilor britanici, care vorbeau despre un plan potrivit căruia România urmează să preia 7.000 de imigranţi, peste numărul de 1785 deja convenit, Victor Ponta a infirmat informaţiile la România TV. „Asta a apărut într-un ziar din Marea Britanie. Nu există la Guvernul României niciun fel de document referitor la această cifră„.

Conform ultimelor date publicate de Organizația Internațională pentru Migrație, numărul refugiaților veniți din Africa, Orientul Mijlociu și Asia care au reușit de la începutul acestui an să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană a depășit 350.000.

Uniunea Europeană ar urma să acorde azil numai refugiaților proveniți din zone de conflict, precum Siria sau Afganistan, sau din țări unde există regimuri opresive, anterior Parisul și Berlinul evocând și posibilitatea ca la nivel european să fie elaborată o listă cu țări ‘sigure’, de unde să nu poată fi primiți refugiați.