Breaking news

România a fost învinsă de Cehia în Fed Cup. Karolina Pliskova a fost coșmarul româncelor

România a ratat șansa de a se califica pentru prima dată în istorie în semifinalele Fed Cup. Karolina Pliskova a făcut minuni în echipa Cehiei și la simplu și la dublu. În timp ce Halep și Niculescu au reușit doar câte o victorie. Iar Mitu și Olaru au fost spulberate la dublu.

simona halep fed cupRomâncele au ratat o șansă unică de a accede în semifinalele Fed Cup. Însă, Simona Halep a pierdut primul meci cu Karolina Pliskova și totul s-a năruit.

Victoria Monicăi Niculescu cu Petra Kitova a readus speranțe în tabăra româncelor, sâmbătă seară. Iar mai apoi, victoria Simonei Halep în fața Petrei Kvitova, a dat speranțe românilor că putem învinge Cehia.


Însă Pliskova a fost într-o formă de zile mari și cehoaica a bătut-o și pe Niculescu. După două victorii la simplu, Karolina Pliskova a intrat și la dublu alături de Barbora Strycova, unde le-au spulberat pe româncele Andreea Mitu și Raluca Olaru.

Jucătoarele române nu au avut practic nicio șansă în fața cehoaicelor. Ele nu au și-au creat nici măcar o minge de break, au făcut cinci duble greșeli și 12 erori neforțate.

Cehia, deținătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

Cehia s-a calificat în semifinale, unde va înfrunta echipa Elveției (3-2 cu Germania), în timp ce România va disputa în perioada 16-17 aprilie un meci de menținere în Grupa Mondială, cu una dintre echipele care au câștigat în primul tur din Grupa Mondială II: Spania (4-0 cu Serbia), SUA sau Polonia (2-0), Canada sau Belarus (1-1), Australia sau Slovacia (2-2).

România, care își va afla adversara pe 9 februarie, când e programată tragerea la sorți, a pierdut primul său meci în Fed Cup, după o serie de șapte victorii consecutive. Ultimul eșec datează din 2013.