Breaking news

România a cucerit două medalii de aur și una de bronz la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Juniori din Bulgaria

România are viitor în canotajul mondial. La nici două săptămâni de la Jocurile Olimpice, canotorii români au obținut trei medalii la Campionatul Mondial de Juniori desfășurat în perioada 11-15 august 2021 la Plovdiv (Bulgaria). România a participat cu 11 echipaje și 43 de sportivi la acest Campionat și se clasează pe locul 3 în clasamentul pe medalii, după Statele Unite și Germania și înaintea Elveției, Italiei, Franței sau Spaniei.

Echipajul de dublu rame masculin (JM2-), compus din Axintoi Andrei-Petrisor și Nutescu Iliuta-Leontin, a câștigat medalia de aur, impunându-se în fața echipajelor din Germania și Canada. Au terminat cursa cu un timp de 06:41.99.

Tot o medalie de aur au cucerit și sportivele din echipajul de patru rame feminin (JW4- ). Dinulescu Daria-Ioana, Guzran Maria, Robitu Elena-Maria și Ungurean Ancuta-Adelina au dominat cursa și s-au impus în fața echipajelor din Franța și Italia, terminând pe locul 1 cu un timp de 06:51.15.

„Pentru juniori aceasta este prima competiție majoră în acest an, dominat încă de pandemie și numeroase restricții. Rezultatele obținute sunt excelente, avem o generație cu potențial foarte bun pe viitor. Competiția a fost acerbă, iar eu sunt foarte mândră de rezultatele obținute. Am participat la Campionat cu 11 echipaje și 43 de sportivi și am obținut 2 medalii de aur și una de bronz, clasându-ne pe locul 3 în clasamentul general pe medalii. Felicitări juniorilor noștri și întregului colectiv tehnic. Îi încurajez să fie muncitori și dedicați și de acum înainte și să ajungă să aibă rezultate foarte bune și atunci când vor ajunge în lotul de seniori”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Echipajul de 8+1 feminin (JW8+), format din Dumitru Mariana-Laura, Mocanu Elena Silvia, Neculaeasa Florentina-Georgiana, Loghin Ana-Maria, Popa Petruta-Ionela, Cerbu Elena-Andreea, Azoitei Valentina Amalia, Ruscuta Alexandra-Georgiana și Petreanu Victoria-Stefania, a câștigat medalia de bronz, urcând pe podium alături de echipele din Statele Unite ale Americii și Germania.

În finalele desfășurate duminică, 15 august, alți sportivi au reușit clasări pe locurile 4, 5 și 6. Echipajul de patru vâsle feminin (JW4x), compus din Iorgovan Andreea-Fabiola, Filote Andra Elena, Petian Diana-Ionela și Suta Elena-Diana a terminat cursa pe locul 4. La fel și echipajul de 8+1 masculin (JM8+), format din Malis Andrei-Valentin, Bodnar Marius-Ionel, Costi Neagoe, Ieremciuc Cornel-Traian, Vatamaniuc Andrei-Vlad-Robert, Stetco Alexandru-Gabriel, Sterea Constantin Emanuele, Ciornei Andrei și Dumbrava Gavril.

La dublu rame feminin (JW2-), Dram Mihaela-Cosmina și Stoica Georgelia au ocupat locul 5, în vreme ce echipajul de patru rame masculin (JM4-), compus din Plesescu Cosmin Iulian, Dunca Marian Stefan, Hemen Andrei și Eduard Moldovan, a terminat cursa pe locul 6.

Trei echipaje diale României au concurat duminică și în Finalele B ale Campionatului Mondial de Juniori de la Plovdiv, luptându-se astfel pentru locurile 7-12 în clasamentul general. Echipajul de dublu vâsle masculin (JM2x) a încheiat pe locul 2 cursa din Finala B, ocupând astfel poziția 8 în clasamentul general. La simplu vâsle feminin (JW1x), Matran Ana-Maria a concurat în Finala B și a încheiat cursa pe locul 3. Ocupă poziția 9 în clasamentul general. Locul 5 în Finala B pentru echipajul de patru vâsle masculin (JM4x), care se clasează astfel pe locul 11 în clasamentul general.

Echipajul de dublu vâsle feminin (JW2x) a concurat în Finala C de sâmbătă și a încheiat cursa pe locul 6. Ocupă astfel locul 17 în clasamentul general.

>