Breaking news

România a câștigat Campionatul European de Baschet 3×3 de la București

Echipa masculină de baschet a României, formată din Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan, a câștigat prima ediție a Campionatului European de baschet 3×3, desfășurat în Piața Universității din București.

romania baschet 3x3România a învins în finală, Slovenia cu scorul de 18-16 și și-a trecut în palmares trofeul primei ediții a Campionatului European de Baschet Masculin în format 3×3.

Românii și-au adjudecat victoria după ce au reușit un meci de senzație, revenind pe finalul jocului după ce au fost conduși.

Slovenia a controlat prima parte a jocului și a condus cu 3-1 și 5-2, dar câteva reușite ale lui Santana și Popescu au adus egalitatea, 5-5.

Însă Bogdan Popescu și Angel Santana, ajutați de Vlaicu, au avut un final de senzație, reușind să aducă victoria cu 18-16 și aurul european echipei noastre.

Victoria este cu atât mai spectaculoasă întrucât în grupe, Slovenia învinsese România cu scorul de 21-20.

Lituania a câștigat medalia de bronz după ce a învins Grecia în finala mică cu scorul de 21-18.

La feminin, titlul continental a revenit Rusiei, după 16-13 în finala cu Slovenia, în timp ce locul al treilea a fost ocupat de Belgia, după 16-10 cu Olanda în finala mică.

Echipa României, în formulă Gabriela Mărginean, Anca Şipoş, Andra Haas şi Alina Crăciun, s-a oprit în sferturile de finală, fiind eliminată din cursa pentru medalii de către Rusia.

Timp de trei zile, Piaţa Universităţii din Bucureşti a fost capitala europeană a baschetului 3×3, cele mai valoroase 32 de echipe naţionale din Europa.

>