Breaking news

România a câștigat Campionatul Balcanic al Pompierilor

Pompierii români au câștigat cea de-a VI-a ediție a Balcaniadei, găzduită în perioada 31 mai  – 1 iunie, la Sibiu. Selecţionata României a ocupat locul I în clasamentul general, urmată de Bulgaria, Turcia şi Grecia.

pompieri romani balcaniadaRomânia a găzduit, timp de două zile, la Sibiu, cea de-a VI-a ediţie balcanică a concursurilor cu tematică de pompieri, ce i-a avut ca protagonişti pe reprezentanţii serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, a asigurat, în acest an, organizarea concursului, ediţia reunind pe lângă lotul reprezentativ al ţării noastre şi loturile naţionale ale Greciei, Turciei şi Bulgariei.

Lotul pompierilor români a câştigat, de asemenea, medalia de aur şi la probele: „scara de fereastră”, urmată de Bulgaria, Turcia şi Grecia; „ştafeta 4x100m”, urmată de Turcia, Bulgaria şi Grecia, respectiv „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, urmată de Turcia, Bulgaria şi Grecia.

La proba „pista cu obstacole – 100m” selecţionata României a câştigat medalia de argint, aurul revenind echipei din Bulgaria, iar bronzul celei din Turcia.

Scopul întrecerii a urmărit pe de o parte dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti din ţările balcanice, iar pe de altă parte îmbunătăţirea pregătirii fizice şi îndemânarea profesională a competitorilor.

Pentru spiritul de fairplay manifestat şi modul profesionist de care au dat dovadă pe toată durata competiţiei, transmitem felicitări atât membrilor echipei României, cât şi celor care au reprezentat ţările participante.

>