România a câştigat barajul cu Luxemburg din Cupa Davis. Marius Copil a adus două puncte tricolorilor!

Tricolorii s-au impus în Cupa Davis, la Piatra Neamţ, după două zile de joc, cu scorul de 3-1 în faţa jucătorilor din Luxemburg, graţie victoriilor obţinute de Marius Copil, Florin Mergea şi Horia Tecău.

Sâmbătă, în prima zi, Ugo Nastasi (24 ani, fără clasament) l-a învins pe Nicolae Frunză (20 ani, 596 ATP) cu 7-6 (5), 1-6, 6-3.

Marius Copil (27 ani, 94 WTA), a reuşit egalarea scorului la 1-1 după ce s-a impus clar în faţa lui Christophe Tholl (23 ani, fără clasament) cu 6-3, 6-2.

Duminică, Horia Tecău şi Florin Mergea s-au impus cu 6-0, 6-1 în faţa cuplului Raphael Calzi/Robi Tholl.

România a câştigat întâlnirea cu Luxemburg prin punctul reuşit de Marius Copil, care a trecut de Ugo Nastasi cu 6-1, 6-1.

Copil (27 ani, 94 ATP) s-a impus în doar 51 de minute în faţa unui adversar de 24 de ani, fără clasament, reuşind 8 aşi, fără a-i oferi lui Nastasi şansa unui break.

Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ s-a disputat după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum).

Conform noului regulament, în cazul în care una dintre echipe conduce cu 3-0 şi are deja asigurată victoria finală se va disputa doar al patru meci de simplu, nu şi al cincilea (care conform regulamentului de până acum ar fi trebuit să se joace). Meciul al cincilea nu se va mai disputa dacă partida a patra este decisivă, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis.

În turul al doilea al Grupei II valorice ce se va desfăşura în perioada 7-8 aprilie, România va înfrunta învingătoarea dintre Georgia şi Maroc.

>