Breaking news

România a câștigat medalia de bronz la CE de handbal feminin

Handbalistele românce au învins Danemarca în finala mică și au obținut medalia de bronz la Campionatul European de handbal feminin găzduit de Norvegia și Danemarca.

romania.danemarcaMeci foarte greu pentru Românai în finala mică la Campioantul European de handbal. După un final de infarct, România s-a impus la doar un gol diferență și i-a furat medalia de bronz Danemarcei.

Româncele s-au apărat foarte bine, iar portărița Talida Tolnai a apărat fantastic poarta, parând multe din mingile lansate de torpilele danze. Handbalistele tricolore s-au luptat de la egal la egal cu danezele în prima repriză și au reușis să intre la pauză cu un avantaj de dou goluri, scor 9-7.

În repriza a doua s-au luptat la greu și au reușit să se desprindă și la trei goluri diferenă. Finalul de meci a fost unul de infarct, nerecomandat cardiacilor.

Danezele s-au apărat la doar un gol diferenă, însă apărarea naționalei tricolore și-a făcut treaba și au reșit să iasă învingătoare.

Portărița Tolnai, a făcut un meci mare, demonstrându-și valoarea, ajungând la un porcentaj de 53%. Naționala de handbal a arătat că are valoare și aduc o medalie meritată, după ani de muncă. Scor final, după 60 de minute de joc, România – Danemarca 16-15. Este prima medalie europeană câștigată de România până în prezent.

România își i-a astfel revanșa în fața Danemarcei și o învinge la ea acasă. Locul trei ocupat de România la actualul Campionat European , îi asigură calificarea directă la Campionatul Mondial de Handbal feminin din 2001, găzduit de Brazilia.