Breaking news

România a bifat prima victorie în Liga Națiunilor. Tricolorii au învins Finlanda

Echipa Națională de Fotbal a României, antrenată de Edi Iordănescu a bifat sâmbătă seară, prima victorie în Liga Națiunilor. Nicușor Bancu a marcat unicul gol al victoriei cu Finlanda.

România a învins pe Stadionul Giulești din București, la limită, naționala Finlandei prin golul marcat de Nicușor Bancu în minutul 30.

Prima mare ocazie de gol a tricolorilor a fost în minutul 13, când Alex Cicâldău a trimis cu capul în bara transversală din marginea careului mic.

Trei minute mai târziu, România a primit penalty după ce Uronen l-a doborât în careu pe Olaru, iar „centralul” Harald Lechner a indicat punctul cu var. Pușcaș a executat lamentabil, pe centrul porții, și a ratat deschiderea scorului.

Și-a luat revanșa 14 minute mai târziu când l-a driblat în flancul drept pe Ivanov și a centrat decisiv pentru Nicușor Bancu. Fundașul stânga de la Craiova a ajuns la 6 metri de poarta adversă și l-a învins pe Joronen cu o lovitură de cap trimisă în contre-pied!

Este prima victorie a tricolorilor în Liga Națiunilor, victorie care vine după două eșecuri consecutive cu Muntenegru și Bosnia.

România mai are un singur meci de jucat în iunie, marți, pe 14, cu Muntenegru, tot pe Stadionul Giulești din București.

Liga Națiunilor foarte importantă pentru România în drumul spre Europeanul din 2024 decât vor fi preliminariile de anul viitor.

>