România, 18 medalii de aur la Salonul International de Invenții de la Geneva

Inventatorii români au plecat cu tolba plină de medalii de la Salonul de Inventică de la Geneva. 18 medalii de aur, 8 de argint și 4 de bronz, plus Marele premiu al Salonului Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva.

romani medalii genevaDeși finanțările nu se compară cu cele din țările dezvoltate, inventatorii români performează și sunt apreciați pe plan internațional pentru descoperirile lor.

România a obținut 30 de medalii dintre care 18 de aur și 17 premii speciale la Salonul Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva.

În plus, Marele premiu al competiției a fost obţinut de compania elveţiană IREWIND S.A. pentru OnAirCamera, tehnologie creată de o echipă de cercetători români în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară (CEECAI), condusă de Mircea Tudor, el însuşi laureat cu marele premiu la Geneva în 2009 şi 2013.

Sistemul, achiziţionat de compania elveţiană inclusiv cu patentul aferent, se adresează deţinătorilor de telefoane de tip smart şi constă într-un sistem de camere video capabile să urmărească mişcările utilizatorului în diverse contexte, să le recunoască şi să le monteze rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului.

Toate cele 30 de invenţii prezente la Geneva, 24 sub auspiciile Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), în cadrul unui stand naţional cu o suprafaţă de 32 mp, şi şase înscrise în regim independent, au fost premiate.

>