Breaking news

Român a fost ucis într-un atentat la Kabul în Afganistan

Doi români au fost răniți marți dimineață în urma unui atentat produs la Kabul în Afganistan. Din păcate, unul dintre ei dat dispărut inițial, a fost găsit decedat. 

militari romani afganistanMinisterul Afacerilor Externe confirmă faptul că doi români, angajați ai unei firme de logistică din Afganistan, au fost răniți în urma atacului armat și că unul dintre ei a decedat. Talibanii ar fi atacat un depozit de logistică, și au ucis 7 persoane.

 

Referitor la situaţia celor doi cetăţeni români, victime ale atentatului care a avut loc în această dimineaţă la Kabul, Afghanistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că,  în urma finalizării procedurilor specifice, misiunea diplomatică a României la Kabul a confirmat oficial decesul cetăţeanului român, dat dispărut în urma atentatului. Cel de-al doilea cetăţean român este rănit şi se află, în continuare, sub îngrijire medicală, starea de sănătate fiind stabilă. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat informaţiile, atât cu privire la cetăţeanul român decedat, cât şi cu privire la cel rănit, către autorităţile române competente, în vederea contactării şi informării familiilor acestora. Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi aliate, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Cei doi cetăţeni români sunt angajaţi, pe bază de contract, la o firmă internaţională care deserveşte o bază logistică din capitala afghană.

Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătită sa acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale.

>