Breaking news

Româncă umilită în Anglia. I-a fost refuzată cazarea la un hotel pe motiv că e ROMÂNCĂ

Alecsandra Puflea a fost umilită într-un mod incredibil de recepționera unui hotel din Anglia. Românca nu s-a putut caza în hotel pe motiv că este…ROMÂNCĂ. Ministerul Afacerilor Externe a reacționat prompt și cere explicații oficialilor englezi.

hotelAlecsandra Puflea îşi rezervase online o cameră la un hotel din Hull, însă în momentul în care a mers la recepție pentru a se caza a fost refuzată de recepționeră pe motiv că este româncă.

„Este o experienţă îngrozitoare şi şocantă. S-a uitat la cartea mea de identitate şi mi-a spus că nu mă pot caza. Am încercat să-i arăt permisul auto britanic, dar mi-a răspuns că nu pot sta la hotel pentru că sunt din România. Am fost foarte supărată când am aflat din ce motiv mi-au spus să plec. Nu toate româncele sunt prostituate, ci doar un procent foarte scăzut„, a declarat românca, pentru The Daily Telegraph.

Hotelul a introdus o politică prin care îşi rezervă dreptul de a refuza clienţii pe care îi suspectează de activităţi ilegale, după ce a aflat că o altă româncă şi-a folosit camera pentru prostituţie.

Managerul Hotelului nu a vrut să explice de ce românca nu a fost cazată, dar a insistat că nu este un caz de discriminare rasială.

MAE a întreprins deja în regim de urgenţă demersuri cu privire la situaţia româncei Alecsandra Puflea, căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Regatul Unit pe motiv de cetăţenie română.

MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament.

Urmare demersurilor efectuate, a reieşit că hotelul şi-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români. Conducerea hotelului susţine că această politică ar fi o consecinţă a mai multor incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicaţi cetăţeni români.

Totuşi, poliţia britanică a informat că nu s-a înregistrat o diferenţiere pe criterii de cetăţenie în ceea ce priveşte criminalitatea în regiunea respectivă.

Alecsandra Puflea a depus o plângere la poliţia britanică, de la care a primit asigurări că hotelul îşi va prezenta scuzele cuvenite pentru această situaţie şi că se fac demersuri pentru schimbarea acestei politici a hotelului.

Totodată, autorităţile britanice au dat asigurări că situaţia este una izolată. Ambasada României la Londra este în legătură cu Alecsandra Puflea, ataşatul de interne din cadrul misiunii aflându-se în contact cu poliţia britanică.

Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.