Breaking news

Româncă salvată de pe feribotul Norman Atlantic care a luat foc în largul Greciei

loading...

Feribotul “Norman Atlantic” care a plecat din portul grec Patras duminică, la ora locală 5.30, către portul italian Ancona, a luat foc în largul Greciei. La bordul feribotului se aflau 487 de persoane, printre care și o româncă. MAE confirmă că românca a fost salvată de echipajele de intervenție greșești.

feribot norman atlantic - flacariFeribotul italian Norman Atlantic a lansat un semnal de ajutor în timp ce se afla la aproximativ 61 de kilometri de insuliţa greacă Othonoi.

Mai multe nave care au răspuns semnalului de ajutor emis de feribot, se aflau în jurul ambarcaţiunii, iar către ora 7.55 GMT.

Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit pe puntea pentru maşini, pe care se aflau aproximativ 200 de vehicule. Însă căldura a cuprins rapid întreaga navă.

Tălpile de la încălţăminte începeau să ni se topească, în cabina de recepţie”, a declarat pentru televiziunea greacă Mega unul dintre pasagerii deja transferaţi către altă navă.

Ministrul grec al Apărării Nikos Dendias a declarat pentru un post de televiziune că a solicitat ajutorul Italiei şi că italienii au preluat conducerea operaţiunii în curs.

Potrivit listei de pasageri publicată de presa din Grecia, la bord s-a aflat şi o româncă, Granat A.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat pentru exclusivNEWS.ro că românca a fost salvată de pe feribot și este în afara oricărui pericol.

„În continuarea demersurilor iniţiate pe lângă autorităţile competente în sprijinul aflării mai multor informaţii despre situaţia femeii de cetăţenie română aflată la bordul navei Norman Atlantic, MAE transmite următoarele: Pe parcursul zilei, în baza informaţiilor obţinute de la autorităţile elene, au fost efectuate verificări complexe pe teritoriul României cu scopul identificării familiei cetăţenei române. În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul competent al Ministerului Afacerilor Interne al României, un reprezentant al Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe a reuşit să o identifice şi să poarte recent o discuţie telefonică cu mama cetăţenei române, ocazie cu care a rezultat că persoana de cetăţenie română i-a comunicat telefonic mamei, în cursul după-amiezii,  că a fost salvată de o navă  aflată în apropiere. Având în vedere informaţiile obţinute, toate reprezentanţele diplomatice şi consulare ale României în Italia şi în Grecia depun toate eforturile pentru identificarea locaţiei unde va ajunge persoana”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

loading...