Breaking news

Român suspect de Ebola, internat de urgență la Spitalul Matei Balș din București

Autoritățile române sunt în alertă după ce un bărbat de 60 de ani din Constanţa, care s-a întors recent din Nigeria, este suspect de Ebola. Constănțeanul a fost internat de urgență la Spitalul de Boli infecțioase Matei Balș din București.

roman - ebolaBărbatul a lucrat pe un vas și de câteva zile a revenit în țară, la Constanța. Acesta a fost adus cu o ambulanță la Institutul „Matei Balş” din Capitală, fiind suspectat de infectare cu virusul Ebola.

Streinu Cercel managerul de la „Matei Balş”, a precizat că bărbatul are febră mare şi nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanţa, de unde a fost trimis la „Matei Balş”, urmând să se stabilească dacă este infectat cu Ebola sau are o altă afecţiune.

„Întrucât a venit din Nigeria, s-a pus şi problema că ar putea avea Ebola. Este, însă, foarte puţin probabil să fie vorba despre acest diagnostic, întrucât Nigeria a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept ţară fără Ebola”, a spus Cercel.

Testele pentru Ebola se fac chiar la Institutul „Matei Balş”, unde un etaj este izolat şi pregătit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.

Adrian Streinu Cercel a mai precizat că după ce bărbatul va fi adus la institut, i se vor face rapid toate testele necesare, iar joi seară va fi făcut public diagnosticul său.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a declarat pentru AGERPRES că un bărbat din Constanța, sosit recent dintr-o țară africană, va fi dus joi la Institutul „Matei Balș” din București, adăugând că suspiciunea de Ebola în cazul lui este extrem de mică, dacă există.

„Suspiciunea este una extrem de minoră, dacă există. Pacientul vine dintr-o țară care este anunțată că este liberă de Ebola. Simptomatologia nu este tipică Ebola. Dacă am înțeles corect, este vorba de hematurie și febră. Nu există alte aspecte care ar trebui să ne facă să ne speriem mai mult. O să îl aducem la București pentru investigații”, a precizat Arafat.

Familia bărbatului a chemat ambulanța pentru că acesta avea febră foarte mare, sânge în urină și era în stare de inconștiență, au mai precizat cadrele de la SJU.

>