Breaking news

Român reținut în Austria după ce a fost prins că transporta cu un camion, 26 de refugiați

loading...

Un român în vârstă de 29 de ani, a fost reținut sâmbătă de autoritățile austriece după ce a fost prins conducând un camion cu 26 de refugiaţi.

masina politie austriaCamionul condus de șoferul român a fost interceptat vineri dimineață în Austria, în orăşelul St. Peter am Hart, situat în apropierea graniţei cu Germania.

Poliția austriacă a descoperit că în camion se aflau 26 de imigranți, printre care și trei copii care sufereau de “deshidratare severă” și a căror stare de sănătate a fost declarată ca fiind “extrem de proastă”.

Şoferul român în vârstă de 29 de ani a fost reţinut, iar copiii şi părinţii lor au fost transportaţi la spitalul din oraşul învecinat Braunau.

Poliţia a precizat că a încercat să oprească vehiculul, dar şoferul a accelerat, fiind urmărit şi apoi prins. Imigranţii au declarat că sperau să ajungă în Germania.

Incidentul a avut loc la o zi după ce un camion în care se aflau 71 de imigranţi morţi a fost descoperit joi pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.

Reținerea românului în Austria vine după ce autoritățile ungare au arestat 26 de români pentru că efectuau trafic de imigranți.

Poliţia ungară a confirmat în cursul zilei de astăzi 29 august 2015, reţinerea a patru cetăţeni români în regiunea Csongrad, suspectați de trafic de persoane.

Potrivit primelor informaţii obţinute, cei patru cetăţeni români urmează să fie prezentaţi în faţa unui judecător care va decide cu privire la situaţia juridică a acestora.

Niciuna din cele 4 persoane nu a solicitat asistenţă consulară din partea oficiului consular român. Cei patru au fost reținuți la o zi după ce poliția din Ungaria a mai arestat încă 22 de români tot pentru trafic de imigranți.

loading...