Breaking news

Român prins pe Aeroportul Otopeni cu 36 kilograme de marijuana africană

Un român a fost prins pe Aeroportul Internaţional din Otopeni, de poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT, în timp ce încerca să introducă în ţară, 36 de kilograme de khat sau marijuana africană, aduse din Etiopia.

marijuana africanaRomânul, originar din Caraș-Severin, a ascuns drogurile în bagajele de călătorie și avea de gând să transporte marijuana în Austria.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Politiei de Frontiera Aeroport Henri Coanda  şi Biroul Vamal Otopeni au depistat, în data de 13.08.2015, un cetăţean român pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” in timp ce intentiona să introduca in Romania 18 pachete ce conţineau aproximativ 36 kg  de „Khat”, un drog de mare risc, aduse din Etiopia”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Românul a fost deja reținut de procurori pentru 24 de ore și azi a fost dus la Tribunalul București cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, prev. de art.2 alin.1şi 2 din Legea 143/2000.

Numită şi “marijuana africană”, khat este o plantă originară din Cornul Africii şi Peninsula Arabică. Planta conţine catinonă, care are acţiune stimulantă şi euforică. Datorită acestor calităţi, frunzele de khat sunt mestecate sau fierte şi consumate astfel de localnicii din regiunile de origine.

>