Breaking news

Român furat de bani de un magazin, la plata cu cardul, iar BCR a aprobat frauda

Sebastian Jacotă a cumpărat un produs de la un magazin din Mall-ul din Băneasa și s-a trezit că BCR, banca la care avea deschis contul, i-a permis magazinului să-i ia mai mulți bani din cont.

roman furat cu cardulBCR girează fraudele bancare și permite magazinelor să retragă bani din contul clienților, mai mult decât prețul produselor. A pățit-o un bucureștean pe 22 decembrie 2013. Sebastian Jacotă a cumpărat de la magazinul Peek&Cloppenburg din Băneasa Shopping City un pulover. I s-a spus că puloverul este la reducere și a plătit cu cardul doar 199,95 de lei, redus de la 279 de lei.

Pe 5 ianuarie, Sebastian Jacotă și-a verificat online contul, prin programul 24 banking al băncii de care aparține -BCR și a văzut că, pe data de 22 decembrie, era înregistrată tranzacția cu pricina. Pe data de 30 decembrie însă, apăreau înregistrate altele două de care nu știa: Peek&Cloppenburg îi livrase suma de 199,95 în cont și îi lua 279 de lei în loc, scrie b365.ro.

Bucureșteanul a sunat la magazin pentru a cere explicații. Și după mai multe discuții și telefoane, magazinul și-a recunoscut vina și a virat suma de 279 lei în contul clientului și a retras, la fel ca și în prima fraudă, suma de 199.95 lei, prețul corect al produsului.

În urma reclamației făcute de Sebastian Jacotă la bancă, BCR i-a răspuns că s-a produs “o eroare regretabilă de arbitraj a tranzacției”.

Pentru că răspunsul băncii nu l-a mulțumit și pentru că BCR a aprobat tranzacții pe contul său fără acordul lui, Sebastian Jacotă se gândește acum să îi dea în judecată.

Pățania bucureșteanului demonstrează faptul că tranzacțiile cu plata cu cardul în magazine nu este sigură și securizată și că practic banca poate dispune oricând și oricum de banii tăi fără să te întrebe de sănătate.

>