Breaking news

Român arestat în Grecia după ce a făcut măcel pe o autostradă, soldat cu 4 morți și 24 de răniți

Un șofer român a făcut prăpăd pe autostrada Egnatia, din Grecia. Aflat la volanul unui TIR, românul a provocat un accident în lanț, în care au fost implicate 40 de autovehicule. În urma carambolului, patru persoane au decedat și 24 au ajuns la spital cu răni grave.

accident roman greciaCarnagiu pe autostrada Egnatia din Grecia, provocat de un șofer român care se deplasa cu viteză pe șosea. Imaginile de după accident sunt similare cu o catastrofă. Mașini făcute praf, altele au luat foc și s-au făcut scrum.

Accidentul s-a produs duminică în jurul orei 10,30, în momentul în care TIR-ul, care venea dinspre oraşul Veria, a lovit aproximativ 40 de vehicule pe autostrada Egnatia.

Românul a fugit de la locul accidentului, fiind găsit de poliție pe un câmp din apropiere, arestat și dus la audieri.

Consulatul General al României la Salonic s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier în apropierea oraşului Salonic, pe autostrada ce face legătura între oraşele Salonic şi Veria, cu o posibilă implicare a unui autocamion înmatriculat în România.

În acest sens, oficiul consular a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile elene, în vederea obţinerii unor informaţii certe, în regim de urgenţă, cu privire la circumstanţele producerii accidentului, cât şi pentru  confirmarea existenţei unui autovehicul înmatriculat în România implicat în accident. În paralel cu demersul iniţiat, o echipă a Consulatului General al  României  la Salonic s-a deplasat, de urgenţă, la locul accidentului. Conform primelor informaţii obţinute inclusiv pe cale poliţienească, un autocamion la volanul căruia se afla un cetăţean român a lovit mai multe autoturisme  staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil. În urma accidentului, 4 persoane aflate în autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt rănite grav şi sunt peste 20 de cetăţeni răniţi uşor. Şoferul autocamionului, cetăţean român, a fost reţinut şi se află la dispoziţia autorităţilor elene”, se precizează în comunicatul de presă al MAE, remis excluivNEWS.ro.

Reprezentanţii Consulatului General rămân în continuare la locul accidentului, fiind în  legătură directă cu autorităţile elene competente.

Sursa foto: http://www.antenna.gr

>