Breaking news

Romaero a livrat cel de-al 100-lea set de piese către Aarbius 380

Compania românească de aeronautică, Romaero a livrat azi, cel de al 100-lea set de piese pentru aeronave de tip A380 către SABCA (Societe Anonyme Belge de Construction Aeronautique – Belgia), companie de vârf din industria aeronautică mondială.

romaero1Primul AIRBUS 380 care a zburat în 2005 avea piese fabricate de ROMAERO. În prezent, sunt la zbor de linie 43 de aeronave pentru disțante lungi și foarte lungi.

Compania românească a fost implicată încă de la semnarea contractului cu SABCA din 2002, contract care prevede livrarea către compania belgiană a unui set de piese AIRBUS 380 care este format din 2 învelișuri, 1 dublor și 21 de lise.

Romaero este singura companie din România implicată într-un astfel de program de anvergură europeană, a cărui complexitate evidenţiază rolul industriei aeronautice românești pe plan european și mondial, confirmând capacitatea României de a participa în astfel de iniţiative.

Romaero este una dintre cele mai importante companii din industria aeronautică din România, având ca domeniu de activitate reparații, construcții și întreținere aeronave şi fiind totodată subcontractor al celor mai importanti fabricanti de aeronave din lume: Boeing, Bombardier Aerospace, Base Systems, Airbus SABCA, Britten Norman Aircraft, SAAB, REIMS, Hellenic, Israel Aerospace Industries (IAI), Cyclone.