Breaking news

Rolul sterilizatoarelor pentru bebeluși

loading...

In primele 6 luni de viata ale nou-nascutilor, bacteriile reprezinta un factor mare de risc. Bacterii periculoase se dezvolta repede in lapte, iar bebelusii sunt extrem de vulnerabili. Pe baza acestor considerente, este foarte important ca tot ceea ce intra in contact cu laptele sau cu nou-nascutul sa fie sterilizat cu atentie, fie ca vorbim despre biberoane, suzete, pompele san sau alte accesorii. Sterilizarea este un procedeu foarte important in igiena zilnica a nou-nascutului, deoarece sistemul imunitar al acestuia nu este inca dezvoltat.

sterilizator bebelusiSanatatea bebelusului poate fi pusa in pericol daca nu sunt respectate cateva reguli de baza ale igienei. In primul rand orice lucru pe care bebelusul il poate baga in gurita trebuie sterilizat. Clasica fierbere a biberoanelor si tetinelor poate fi inlocuita cu succes de sterilizatoare. Orice mamica poate folosi un sterilizator electric, un sterilizator pentru microunde sau un sterilizator pentru calatorii. Performanta de sterilizare a tetinelor, biberoanelor si suzetelor pe care le folostiti pentru bebelus vor fi perfect curate in cateva minute.

In egala masura, sterilizatoarele pot fi utilizate atat in casa, cat si in calatorii sau in alte locatii in care va deplasati cu cel mic. Adesea parintii se gandesc:”Copilului meu nu i se poate intampla sa….”. aceasta pana cand cel mic a facut afte dureroase in gurita. Motivul? A introdus in gura obiecte pe care erau microbi sau tetina, suzeta sau biberonul nu au fost curatate corespunzator.

Nu cred ca este cazul sa dezvoltam tema”aftele bucale”, deoarece si adultii dezvolta astfel de ciuperci generate de bacterii. Este adevarat ca stiinta a evoluat. Din pacate, in egala masura si microbii si-au dezvoltat rezistenta la unele tratamente. Aftele bucale sunt dureroase, creeaza disconfort si in plus de atat, pentru bebelus sunt o sursa permanenta de durere, motiv pentru care refuza mancarea de orice tip, starea de foame acompaniaza in mod nefericit durerea si astfel, cel mic va plange mai tot timpul, va slabi rapid si parintii vor fi marcati de o stare de nervozitate, teama pentru sanatatea celui mic, irascibilitate si implicit intreaga viata calma de pana atunci va dispare.

Din acest motiv va sugeram sa utilizati sterilizatoarele de orice tip, acestea reusind sa indeparteze microbii si implicit producerea starilor la care am facut referire mai sus. Modelele de sterilizatoare existente pe piata romaneasca asigura confort in utilizare. Dintre sterilizatoarele eficiente in orice conditii, va sugeram cateva modele: sterilizatoare pentru cuptoarele cu microunde „Closer to Nature”, „Vapostar REER” sau alte modele; dintre modelele de sterilizatoare electrice amintim: „Sterilizator electric 2 in 1 Turbo Zen” sau „Sterilizator Electric Closer to Nature”, etc.; sterilizatoare pentru calatorii: „Sterilizator ptr calatorii ptr 1 Biberon” produs de forma Colser to Nature, „Incalzitor si sterilizator casa si auto Warmy Advanced” etc.

Dupa cum se poate observa este o gama larga de produse de acest tip, care ofera posibilitatea de a pastra si mentine sanatatea bucala a bebelusului. Nu uitati ca una dintre indatoririle parintilor este de a pastra sanatatea si integritatea copilului pe tot parcursul vietii.

loading...