Breaking news

Rolul jucăriilor în educarea și dezvoltarea intelectului copilului

loading...

Jucăriile nu sunt doar simple accesorii cu care copii se pot juca pentru a-și ocupa timpul. Specialiștii în domeniu spun că jucăriile au un rol esențial în dezvoltarea intelectuală şi emoţională a celor mici.

jucarii pentru copiiJucăriile au un rol extrem de important în lumea copiilor, contribuind la dezvoltarea acestora. Pentru a le stimula gândirea copiilor şi pentru a le menţine interesul pentru joc, părinții trebuie să aleagă jucăriile potrivite pentru fiecare vârstă a copilului.

Din fericire, copiii de azi au la dispoziție posibilitatea de a-și alege jucăria preferată dintr-o varietate tot mai mare de modele. Jucării copii pot fi cumpărate chiar de acasă, de către părinți, din magazinele online. Slavă domnului ofertele sunt nenumărate și satisfac și cei mai pretențioși copii. Multe jucării online sunt împărțite pe categorii de vârstă. Jucării copii 2 ani și jucării copii 3 ani, par să fie cele mai solicitate în magazinele de specialitate, întrucât reprezintă vârsta la copii încep să își dezvolte mult mai alert intelectul și fac mult mai rapid conexiuni cu ceea ce văd în jurul lor.

Însă pentru că ei încă nu au capacitatea de a discerne între bine și rău, părinții trebuie să fie cei care aleg modelul potrivit pentru copiilor. Însă, dacă preferi un clasic magazin jucării unde să poți vedea exact cum arată, este bine să nu iei cu tine și copilul, întrucât riști să pleci acasă cu tot magazinul.

Bebelușii încep să exploreze lumea cu ajutorul jucăriilor. Cu ajutorul lor, copiii de peste un an, încep să vorbească și tot împreună cu ele încep copiii mai mari să exploreze lumi, să creeze povestiri și personaje imaginare.

Foarte multe jucării Jucăriile sunt create pentru anumite segmente de vârstă și special pentru a dezvolta anumite arii ale motricității, cogniției, socializării, imaginației, limbajului și chiar afectivității.

Atunci când alegem o jucărie pentru copilul nostru trebuie să ținem cont de mai multe aspecte. Jucăria să fie adecvată vârstei copilului, să

nu conțină părți detașabile care se desprind ușor și care pot fi ingerate cu ușurință de către copii mai mici de trei ani.

Jucăriile cumpărate nu conțin metale în compoziție, pentru că acestea pot fi toxice, mai ales pentru copiii foarte mici.  Și nu în ultimul rând, jucăriile trebuie să stimuleze acumularea anumitor cunoștinte, cum sunt cele despre mediu, natură, etc.

Specialiștii magazinului online de jucării, nicoro.ro, au declarat pentru exclusivNEWS.ro, că indicat este ca părinții să nu cedeze insistențelor celor mici și să le cumpere de fiecare dată toate jucăriile pe care aceștia le văd și și le doresc. Întrucît lipsa unei jucării sau a unui personaj dintr-un scenariu de joacă aduce după sine investirea altei jucării cu acele calități, deci dezvolta jocul imaginativ și astfel imaginația.

Jucăriile dezvoltă abilitatea motricității, simțul auditiv, tactil, vizual, creativitatea și logica.

sursa foto: www.nicoro.ro

https://www.facebook.com/nicoro.ro
https://plus.google.com/+nicororo/posts

loading...