Breaking news

Roger Federer se retrage definitv din tenis

Roger Federer, ajuns la 41 de ani, a decis să se retragă definitiv din tenis. Ultimul meci va fi disputat în competiția Laver Cup unde va reprezenta Elveția.

După 465 de zile de la ultima partidă oficială în circuitul ATP, Federer anunță că își încheie cariera de tenisman.

“Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit în ultimii ani, fără îndoială că cel mai important a fost oamenii pe care i-am întâlnit în această călătorie. Sportul mi-a oferit prieteni, rivali și fani în această viață. Astăzi vreau să vă dau o veste. După cum mulți știți, în ultimii trei ani am avut în fața mea multe provocări, din cauza accidentărilor și operațiilor. Am muncit din greu să revin la cea mai bună formă sportivă, dar știu, de asemenea, și limitele corpului meu, iar acesta este mesajul pe care corpul meu mi l-a dat. Am 41 de ani, am jucat peste 1.500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat mai generos decât aș fi putut visa vreodată, iar acum trebuie să recunosc că e timpul să pun capăt carierei mele competiționale. Săptămâna viitoare, Laver Cup, la Londra, va fi ultimul meu eveniment ATP. Sigur că voi mai juca tenis în viitor, dar nu va mai fi la Grand Slam-uri sau în circuitul ATP. Aceasta este o decizie cu gust amar, pentru că îmi va fi dor de tot ceea ce mi-a oferit circuitul”, a spus Roger Federer.

Cu 103 titluri ATP în palmares, dintre care 20 sunt Grand Slam-uri, Federer râmâne cel mai bine plătit jucător de tenis din 2022 deși nu a jucat deloc în acest an.

Potrivit Forbes, în acest sezon, Roger Federer a adunat 90 de milioane de dolari. Pe locul al doilea s-a clasat Naomi Osaka, cu 56 de milioane de dolari, iar poziția a treia este ocupată de Serena Williams, cu 35 de milioane de dolari.

>