Breaking news

Rock The City 2013 a intrat în linie dreaptă. Enslaved și Spineshank concertează în premieră la București

Rock The City 2013, cel mai tare festival de rock din Europa, ce se va desfășura la Romezpo pe 27 și 28 iulie, a intrat în linie dreaptă.

rock the city 2013Nume grele din rock-ul mondial vor cânta timp de două zile la Romexpo. Astfel că Bucureștiu este pentru două zile, capitala rocku-ului european.

Trivium, Enslaved si Spineshank vin la Rock The City 2013, cele trei trupe vor cânta . în cea de-a doua seară a festivalului, alături de capetele de afiș ale festivalului, trupele Bullet For My Valentine și Rammstein.

Trivium, formație originară din Florida, SUA, este apreciată în mod special pentru faptul că reușește să imprime melodicitate unor riff-uri de heavy metal puternic, lucru pe care nu multe formații metal din zilele noastre mai reușesc să îl facă. Trupa a fost înființată în anul 2000 în orasul Orlando, iar după numai 6 ani de activitate, a fost invitată să cânte pe aceeași scenă cu Metallica și Korn.

Enslaved, o trupă de progressive black metal din Norvegia, a fost înființată în 1991, are 12 albume la activ, cel mai recent dintre acestea fiind lansat chiar anul trecut.

La Rock The City 2013 vine și Spineshank, o trupă americană de nu metal, care a vândut peste o jumătate de milion de albume și a fost nominalizată la Premiile Grammy.

Bullet For My Valentine, cea mai spectaculoasă trupa metalcore din lume, vine pentru prima dată în România la cel mai mare festival al verii, Rock The City 2013. Trupa galeză va susține un recital extraordinar în cea de-a doua seară a festivalului, pe 28 iulie.

Bullet For My Valentine a fost înființată în 1998, în orășelul Bridgend, din Țara Galilor, sub numele inițial de Jeff Killed Jack. În prezent, trupa compusă din Matthew “Matt” Tuck (solist vocal, chitara ritmica), Michael “Padge” Paget (chitara, voce), Jason James (chitara bass, voce) și Michael “Moose” Thomas (tobe), are peste trei milioane de albume vândute.

Rammstein, de departe cea mai celebră trupă care participă la festival, a dat peste cap planruile organizatorilor Rock The City 2013.

Revenirea în România a legendarei trupe germane Rammstein a stârnit un interes extraordinar din partea fanilor trupei și ai muzicii rock în general. Ca urmare, a fost nevoie de numai o zi și jumătate pentru ca toate cele 2.000 de bilete cu preț redus cu 20% la festivalul Rock The City 2013, să fie vândute.

În aceste condiții, organizatorii celui mai așteptat show al anului viitor au extins oferta până la cifra de 5.000 de bilete. Astfel, abonamentele valabile pentru ambele zile ale festivalului Rock The City 2013 vor putea fi achiziționate în continuare la un preț redus cu 20%.

Festivalul Rock The City a adus de-a lungul celor cinci ediții care s-au desfășurat la București cele mai mari nume ale rock-ului mondial, ca Limp Bizkit, Queensryche, Metallica, Rammstein, Slayer, Megadeth, Whitesnake, Judas Priest, Guns N’ Roses sau Evanescence.

>