Breaking news

Roberto Ababei, adjunctul Poliției Capitalei, reținut de DNA pentru luare de mită

loading...

Roberto Ababei a fost reţinut miercuri seară de către procurorii DNA, fiind suspectat că a luat mită 10.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlată. Adjunctul Poliției Capitalei a promis că în schimbul banilor va interveni în sprijinul acestora la poliţişti de la Economic.

roberto ababeiRoberto Ababei va testa cel puțin 24 de ore, arestul Poliției Capitalei, dar din postura de inculpat, și asta pentru că a luat 10.000 de euro mită.

”În perioada 14 iulie – 06 august 2015, inculpatul Ababei Roberto – Ștefan, în calitate de director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, în mod direct și pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală 13.000 euro (în două tranșe 3.000 respectiv 10.000 euro) și produse alimentare, lăsându-i pe aceștia să creadă că, prin funcția deținută, are influență asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală, săvârșite de cele două persoane, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau. De asemenea, în același context, inculpatul Ababei Roberto – Ștefan le-a creat persoanelor respective impresia că are influență și asupra unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Poliției Capitalei care conduce, îndrumă și controlează activitatea serviciului anterior menționat, promițând, în mod repetat oamenilor de afaceri, că îi va determina pe funcționarii publici din cadrul D.G.P.M.B. să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activitățile cu privire la infracțiunile față de care se desfășurau cercetări”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Ababei Roberto – Ștefan va fi dus azi, 15 octombrie 2015, la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

loading...