Breaking news

Roberta Anastase a cerut PDL să nu conteste revocarea sa de la Camera Deputaților

Roberta Anastase a cerut conducerii PDL să nu depună o nouă contestație la CCR, cu privire la revocarea sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Roberta Anastase a transmis conducerii partidului o scrisoare în care precizează că nu este oportună o nouă contestație la Curtea Constituțională privind revocarea șa de la șefia Camerei Deputaților.

Am transmis conducerii partidului punctul meu de vedere cu privire la o posibilă depundere a unei contestaţii la Curtea Constituţională de către PDL, care să vizeze hotărârea Camerei Deputaţilor de revocare a mea din funcţia de preşedinte. În această adresă am explicat că eu nu consider oportună depunerea unei astfel de contestaţii. De asemenea,  doresc să fac precizarea că, deşi demiterea mea a fost rodul unor abuzuri şi ilegalitaţi, cred, totuşi, că românii trebuie să vadă că USL exercită puterea politică în România şi a lor este responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă astăzi în ţară”, precizează Anastase pentru Mediafax.

PDL a depus o nouă sesizare la CCR privind schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

Contestația a fost depusă din nou după ce legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiilor Curţii Constituţionale (CC) a fost declarată, miercuri, neconstituţională.

Pe 9 iulie, CC a admis sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 PDL privind revocarea lui Blaga și Anastase.

>