Breaking news

Robert Turcescu spune că a fost ofițer sub acoperire și că renunță la emisiunea de la B 1 TV

Robert Turcescu a declarat duminică seară în cadrul emisiunii ”Actualitatea Românescă”, de pe B1 TV, că a fost ofițer acoperit și că din acest motiv va renunța la emisiunea pe care o realiza la postul de știri.

robert turcescu - ofiter sub acoperireMărturisire bizară făcută duminică seară de Robert Turcescu la emisiunea Sorinei Matei de la B1 TV. La câteva ore după ce a publicat pe blogul personal documente care ar demonstra faptul că el a fost ofițer sub acoperire, Robert Turcescu a venit în emisiunea ”Actualitatea Românească” de la B 1 TV și a confirmat cele mărturisite pe blog.

”Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale. Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar costa asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare”, a declarat Robert Turcescu la B 1 TV.

Drept urmare, Robert Turcescu a anunțat, totodată, că nu va mai realiza emisiunea ”Sub semnul întrebării”.

De mâine (n.r. luni) nu voi mai face această emisiune. Știu că, în contextul actual, până ce un judecător va spune dacă am greșit sau nu, nu am tăria să mă mai înfățișez public. Le doresc tuturor să trăiască un astfel de moment de eliberare, să trăiască sentimentul acesta, al faptului că făcând așa, asta este calea cea dreaptă. Am trecut prin clipe chinuitoare, în momtul acela mă dădeam de ceasul morții pentru că nu mai puteam să vin să discutăm de ofițerul acoperit. Eram în fața voastră un nimeni, un ins care mințea. Se asta am decis să mă eliberez. Fiecare are o cale în a face lucrurile. Sfârşitul nu e aici”, a mai spus Robert Turcescu.

După aceste mărturisiri, blogul lui Robert Turcescu a devenit indisponibil și în momentul în care încerci să-l accesezi arată ca și cum ar fi gol.

Evenimentul Zilei spune că datele trecute în documentele publicate de Robert Turcescu pe blogul său, ar fi false. Evenimentul Zilei a descoperit neconcordanţe între datele personale din documentele militare postate pe blog de Robert Turcescu şi alte documente pe care acesta le-a prezentat când şi-a înregistrat firmele la Registrul Comerţului.

Nu este exclusă posibilitatea ca totul să fie o mascaradă și o glumă proastă făcută de Turcescu ca urmare a fumigenei aruncate în România, de Băsescu, chiar în emisiunea lui, cu privire la existența unui ofițer acoperit printre candidații la prezidențiale.

>