Breaking news

Robert Turcescu ar putea fi cercetat penal pentru că a dezvăluit că era spion al Armatei

Parchetul General a demarat verificări în cazul lui Robert Turcescu, pentru a vedea dacă jurnalistul B1 TV a încălcat legea atunci când a afirmat că a fost ofițer acoperit al Armatei Române.

robert turcescu - dosar penalProcurorul General, Tiberiu Niţu, a declarat marți, că Parchetul General analizează cazul lui Robert Turcescu, care a declarat că a fost ofiţer sub acoperire.

„Evaluăm împrejurarea şi situaţia creată. Dacă această situaţie este de natură să constituie sau să ne ducă pe noi la concluzia că sunt indicicii cu privire la săvârşirea unei infracţiuni, ne sesiză. Dacă nu, nu ne sesizăm”, a declarat Tiberiu Niţu după şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Anunțul lui Tiberiu Nițu vine la trei zile de când Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul personal și mai apoi a confirmat informația la B1 TV, că a fost spion al Armatei.

”Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale. Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar costa asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare”, a declarat Robert Turcescu la B 1 TV.

Teodor Meleșcanu, fost șef SIE, l-a apostrofat pe Robert Turcescu pentru gestul său: Când te hotărăşti să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofiţer acoperit, l-a obligat cineva?!

Numai că documentele prezentate de Robert Turcescu ridică multe semne de întrebare privind veridicitatea lor. Livretul militar prezentat de Robert Turcescu are trecut codul numeric personal 1-75-05-03-40-4261.

CNP-ul  este unul valid, care aparţine unei persoane de sex masculin, născută pe 3 mai 1975 şi domiciliată în Bucureşti în momentul atribuirii.

Însă, acesta însă nu este CNP-ul real al lui Robert Turcescu, după cum figurează acesta în Monitorul Oficial, în secţiunea în care se înregistrează societăţile comerciale. Corespunde doar sexul masculin (1) şi data naşterii (75-05-03). Judeţul nu este Bucureşti (40), ci Argeş (03), iar ultimele patru cifre sunt cu totul altele.

Dacă se dovedește că Robert Turcescu spune adevărul și că a fost ofițer acoperit al Armatei, jurnalistul riscă 7 ani de închisoare pentru că s-a deconspirat.

livret robert turcescu

>