Breaking news

Robert Negoiță cheltuie 112 milioane de euro pe panseluțe în Sectorul 3

loading...

Robert Negoiță calcă pe urmele lui Neculai Onțanu și alocă sume uriașe de bani pentru ”amenajarea” spațiilor verzi de pe raza sectorului 3 al Capitalei. Pentru următorii opt ani de zile, Primăria Sectorului 3 va da unei firme, fabuloasa sumă de 112 de milioane de euro.

robert negoita - bani panselutePrimarul Sectorului 3, Robert Negoiță risipește fără noimă, banii bucureștenilor, pe amenajarea spațiilor verzi și plantarea de panseluțe, la fel ca și ”colegul” său, Onțanu.

Dacă Neculai Onțanu a cheltuit 50 de milioane de euro pe panseluțele din Sectorul 2, Robert Negoiță a decis să ridice miza la 112 milioane de euro.

Joi, Consilierii locali din Sectorul 3 au aprobat proiectul propus de Primarul Robert Negoiță prin care Primăria va concesiona pe o perioadă de opt ani activitatea de întreţinere şi amenajare a majorităţii spaţiilor verzi din sector.

Este vorba de spaţiile verzi şi parculeţele dintre blocuri, scuarurile, aliniamentele stradale şi locurile de joacă. Toată distracția costă doar 67 de milioane de euro. Adică 8,4 milioane de euro pe an pentru tundere gardului viu din fața blocului și plantarea de panseluțe primăvara.

Potrivit caietului de sarcini aprobat de consilierii locali, primăria va organiza  licitaţie deschisă pentru a se concesiona spaţiile din: zona delimitată de str. Campia Libertăţii, bd. Basarabia, str. Dudeşti-Pantelimon, Sos. Gării Catelu, Str. Drumul între Tarlale, bd. Th. Pallady, bd. 1 Decembrie 1918 – str. Liviu Rebreanu; zona delimitată de b-dul Camil Ressu, str. Fizicienilor, bd. Energeticienilor, str. Releului, str. Splaiul Dudeşti, str. Nicolae Teclu, bd. Th. Pallady, bd. 1 Decembrie 1918, str. Liviu Rebreanu.

În urma licitației deschise, firma desemnată câștigătoare trebuie să facă: toaletări şi defrişări, cosit, tăieri de corecţie la arbuşti, tuns garduri vii, întreţinere şi amenajare spaţii verzi existente. Dar și să amenaeze, repare și întrețină scuarurile, alveolele, fâşiile plantate. Dar și amenajarea de locuri de joacă şi miniparcuri.

Caietul de sarcini prevede faptul că Primăria Sectorului 3 poate să prelungească contractul cu firma câştigătoare ori de câte ori primăria consideră necesar acest lucru. Ceea ce miroase de la o poștă a licitație și contract cu dedicație pentru o firmă de casă. Așa cum s-a întâmplat și cu contractul atribuit firmei Cris Garden care pentru următorii 8 ani de zile se va ocupa de întreținerea celor patru parcuri din sectorul 3 – Titan, Alexandru Ioan Cuza, Titanii şi Gheorghe Petraşcu.

Pentru cei opt ani de zile în care va ”îngriji” cele patru parcuri din Sectorul 3, firma Cris Garden va încasa de la Primăria Sectorului 3, fabuloasa sumă de 45 milioane de euro. Adică câte 1,4 milioane de euro pe an pentru fiecare parc îngrijit.

loading...