Breaking news

Robert Negoiță cere DNA să dea urgent un răspuns în cazul retrocedărilor de TVA

Robert Negoiță, deputat PSD și candidat la primăria Sector 3, solicită procurorilor DNA să prezine un răspuns oficial cu privire la retrocedarea TVA.

Negoiță  a răspuns, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, acuzațiilor pedeliste conform cărora firmele pe care le-a condus au datorii la stat. În cadrul conferinței, Robert Negoiță a prezentat toate documentele necesare pentru a dovedi atât falsitatea afirmațiilor liderilor PDL, cât și reaua lor voință.

Chiar de la început, candidatul USL a făcut public un punctaj de discurs redactat de gherila de comunicare a PDL și transmis membrilor de partid care participă la emisiuni de televiziune. Potrivit acestui punctaj (distribuit presei de Departamentul de Comunicare al USL Sector 3), Robert Negoiță trebuia să fie ținta predilectă a atacurilor pedeliste. Candidatul USL a explicat că ofensiva membrilor PDL împotriva sa vine după constatarea că toate sondajele de opinie din ultima perioadă îl plasează, la Sectorul 3, pe primul loc în intenția de vot.

Împreună cu senatorul PSD Dan Șova, Robert Negoiță a demontat toate atacurile pedeliste privind tema datoriilor către stat. Totul a început în toamna anului 2009, când deputatul Robert Negoiță a fost numit membru în Comisia Parlamentară de Anchetă în cazul Elenei Udrea. Au urmat mai multe controale ale ANAF la firmele la care a fost acționar Robert Negoiță, urmate de întocmirea unui dosar, care a fost trimis către DNA. Rezultat: obligația de restituire retroactivă a TVA de către aceste firme. Speța este similară cu cea a jurnaliștilor, cărora, de asemenea, li s-a cerut plata retroactivă a TVA şi în care s-a dat deja o hotărâre definitivă favorabilă acestora.

Robert Negoiță a prezentat jurnaliștilor prezenți un document prin care, într-o speță similară, DNA a decis că impunerea retroactivă a plății TVA este nejustificată. La rândul său, senatorul Dan Șova a explicat că, în cazul lui Robert Negoiță, DNA a refuzat să dea până acum un răspuns. De asemenea, Dan Șova a precizat că Robert Negoiță a contestat raportul ANAF și a obligat în instanță această instituție să dea un răspuns privind contestația sa. Din păcate, și ANAF a refuzat până acum să dea un răspuns, deși a depășit de mult termenul legal până la care trebuia s-o facă.

Având în vedere argumentele prezentate, Robert Negoiță a concluzionat că DNA amână să clarifice cauza pentru a utiliza acest dosar, împotriva sa, în timpul campaniei electorale. Implicarea instituțiilor statului, mai ales a celor de control, în campania electorală este un fapt deosebit de grav. Candidatul USL a cerut, de aceea, prin intermediul presei, DNA să ofere cât mai curând posibil un răspuns în această cauză.