Breaking news

Ritualul de dimineaţă: 3 obiceiuri pentru o zi productivă

Dimineaţa este partea esenţială a zilei, care dă tonul pentru tot ce urmează. Toate acele proverbe şi zicători care îndeamnă să începi ziua cu bine încă de dimineaţă au la bază experienţa unor generaţii. Iată trei obiceiuri care îţi vor aduce suficientă energie pentru a-ţi stimula productivitatea datorită unui ritual matinal bine organizat.  

Pregătirea începe din seara precedentă

Poate părea paradoxal, dar dimineaţa ta începe cu seara dinainte. Mai exact, cu ceea ce ai făcut aseară. Ora de somn, programul dinainte de culcare şi alimentele consumate la cină (inclusiv băuturi) influenţează felul cum te vei trezi dimineaţă. Dacă ai televizor în dormitor, telefonul stă pe noptieră şi eşti consumator de multimedia înainte de somn, îndeplineşti toate condiţiile să nu te odihneşti cum trebuie. Câteva minute de lectură tradiţională, de pe cărţi tipărite, sunt suficiente pentru atmosfera corespunzătoare de somn. Pe lângă acestea, în seara dinainte îţi poţi uşura munca de a doua zi. Electrocasnicele de generaţie nouă (aparat de cafea, cuptor cu microunde) pot fi programate să intre în funcţiune la o anumită oră. Astfel, atunci când intri în bucătărie, o parte din micul dejun este gata. Pachetul alimentar pentru şcoală sau serviciu poate fi pregătit de seara şi aşezat în frigider, tot pentru a câştiga timp. Laptopul şi servieta te pot aştepta la uşă, gata pentru o nouă zi de lucru.

Cel mai bun moment pentru mişcare

Energia de dimineaţă este unică. Profită de primele momente ale zilei, trezeşte-te dimineaţă şi încearcă să-ţi începi ziua cu câteva minute de mişcare. Dacă eşti adeptul sportului, poţi face câţiva paşi în jurul casei, în ritmul pe care îl preferi. Este suficient chiar şi un program scurt de exerciţii în casă, în faţa unui ecran, cu muzica potrivită. Nimic nu se compară cu senzaţia pe care ţi-o oferă duşul matinal după o sesiune de efort fizic.

Principala masă a zilei

Transformarea micului dejun în principala masă a zilei este una dintre cele mai bune decizii pe care le poţi lua pentru productivitate. În primul rând, masa de dimineaţă poate fi prilejul primei întâlniri cu familia. Fă tot posibilul ca programul matinal să-ţi permită să petreci câteva minute împreună cu cei dragi. Copiii pot fi implicaţi în pregătirea mesei, deoarece obişnuinţa hranei corespunzătoare de dimineaţă le oferă energie pentru întreaga zi. Ţine cont doar de faptul că organismul tău începe ziua după câteva ore de somn. Un mic dejun bogat în proteine este aportul de energie de care are nevoie pentru a intra în funcţiune. Pentru adulţi, cafeaua de dimineaţă este mai mult decât un ritual. Mulţi însă ignoră faptul că licoarea magică băută cu scopul de a le oferi energie este de fapt un diuretic, aşadar deshidratează corpul. Din acest motiv, paharul cu apă nu trebuie să lipsească de lângă ceaşca de cafea. De fapt, primul lucru pe care trebuie să-l faci după trezire este să bei un pahar cu apă. Cu ajutorul unor abonamente cu apă şi cafea îţi asiguri atât necesarul de energie, cât şi rezerva de hidratare.

Productivitatea este în prezent una dintre cele mai căutate însuşiri. Lipsa de timp şi resursele limitate de energie ne determină să căutăm cele mai bune soluţii de obţinere a randamentului în aceste condiţii de aglomeraţie şi stres. Cu cât reuşeşti să-ţi pui mai multă ordine în viaţă încă de dimineaţă, cu atât vei avea mai multe şanse să obţii rezultate bune într-o zi de lucru.

sursa foto:

https://pixabay.com/photos/breakfast-have-breakfast-eat-cafe-4364270/