Breaking news

Ripensia Timişoara a produs surpriza în Cupa României, eliminând-o pe U Cluj

Ripensia Timişoara echipa de fotbal din liga a cincea, reînființată în 2012 după o pauză de 64 de ani, a produs surpriza în Cupa României, eliminând-o în 16-imi pe Universitatea Cluj.

ripensia timisoaraRipensia Timişoara, echipa renăscută din propria-i cenușă în vara anului trecut a produs marea surpriză în Cupa României.

Ripensia Timișioara a reușit să o învingă marți seară pe Stadionul Dan Păltinișanu, pe Universitatea Cluj în 16-imile Cupei României la fotbal.

Jucătorii de la Ripensia au reușit să deschidă scorul în minutul 13 când Csabai a înscris din apropierea porții adverse în urma unui corner.

Peste doar opt minute, Ripensia a făcut 2-0 după ce Anagor a înscris un gol de toată frumusețea, cu o boltă de la mare distanţă.

Universitatea Cluj a reușit să reducă din diferență prin golul marcat de Urus în minutul 39.

Repriza a doua a fost plină de ocazii la cele două porți, însă, intervențiile bune ale portarului bănățenilor a făcut ca scorul să rămână neschimbat.

Ripensia a jucat până azi, în toate cele cinci tururi premergătoare şaisprezecimilor, ultima trupă pe care au învins-o fiind UTA Arad (3-0, la Timişoara).

Este o premieră pentru fotbalul românesc ca o echipă din liga a cincea să învingă o echipă din Liga I.

Ripensia și U Cluj s-au întâlnit în 1934, în chiar prima finală din istoria acestei competiţii. Titlul revenindu-i Ripensiei Timișoara.

Victoria desperată de azi dă speranțe timișorenilor că pot produce în continuare surprize plăcute în Cupa României, demonstrând că dăruirea pe terenul de joc, contează în obținerea unui rezultat bun.

>