Breaking news

Riders Club lansează calendarul de ciclism 2015, cu noi curse și trasee atractive

Riders Club deschide sezonul competiţional 2015 prin lansarea calendarului oficial de maratoane mountain bike pe care le organizează. Au fost pregătite noi curse şi au fost redesenate traseele competiţiilor astfel încât să fie cât mai atractive pentru rideri şi să ofere aventuri palpitante în aer liber. 

Riders ClubCalendarul pentru 2015 al Riders Club se lansează cu trei maratoane MTB: Urban Trail XCC, Ziua B şi Beach Race XCO.

Urban Trail XCC este o competiţie inedită, de tip Cross Country Short Circuit, cu un traseu menit să pună la încercare ceva mai serios abilităţile tehnice ale concurenţilor şi poftă de distracţie pe două roţi.

Urban Trail XCC va avea loc pe 15 martie şi cheamă la start cicliştii practicanţi de MTB într-o locaţie urbană aparte, cu acces rapid, respectiv în complexul Romexpo din Capitală. Evenimentul de ciclism reprezintă punctul de atracţie al Expo Sport şi Agrement, care are loc pentru prima dată în cadrul Târgului de Turism al României, ediţia de primăvară.

Pe 18 aprilie, cicliştii amatori sunt invitaţi să calce pedalele în forţă şi să îşi ia porţia de distracţie în stil MTB cu… Ziua B! Cea de a doua ediţie a evenimentului deschide practic seria de maratoane clasice MTB, marca Riders Club.

Competiţia ia startul într-o zonă deosebit de atractivă, în imediata vecinătate a Parcului Phoenix Aventură, de pe malul lacului Cernica, şi se va desfăşura pe un traseu foarte pitoresc, regândit pentru această ediţie.

Zona de start include o mulţime de facilităţi – parcare, restaurante, parc de distracţie, locuri de joacă pentru copii, piscină – care ridică standardul competiţiei la un nivel superior.

Astfel, fie că alegeţi traseul mai uşor de 17 kilometri, destinat începătorilor, sau cel Standard de 41 de kilometri, veţi avea parte de o super cursă de la început până la final.

Dacă microbul ciclismului l-aţi transmis şi copiilor, atunci trebuie neapărat să va bucuraţi de această aventură împreună cu ei la cursa pentru familie.

În pădurea Cernica – Pantelimon şi vecinătăţile sale veţi descoperi privelişti frumoase şi veţi avea ocazia să pedalaţi pe cărări parcă special lăsate de natură să facă deliciul oricărui pasionat de o experienţă unică pe două roţi.

Aventura continuă la malul Marii Negre

Maratonul de pe plajă revine la a două ediţie cu eticheta de Beach Race XCO. Competiţia va avea loc în 25 aprilie pe plaja Corbu, din judeţul Constanţa. Cursa se doreşte spectaculoasă şi super distractivă pe un traseu ce se desfăşoară pe plajă şi coasta de acces pe faleză.

Beach Race XCO este singurul Cross Country Olimpic din Europa care are loc pe o plajă şi este inclus în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale. Aşadar, cicliştii legitimaţi care vor lua parte la această competiţie vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada RIO 2016. Amatorii vor avea ocazia să se bucure de o cursă provocatoare pe nisip şi să se relaxeze apoi pe plajă sălbatică şi frumoasă de la Corbu.

Înscrierile la toate cele trei maratoane sunt deschise online pe: www.ridersclub.ro, website care poate fi accesat şi în limba engleză.

“Printre noutăţile anului 2015 se numără şi aceea de regândire a zonei de start/finish pentru competiţiile noastre, astfel încât să oferim o experienţă cât mai plăcută concurenţilor, dar şi tututor participanţilor la eveniment, fie că e vorba despre prieteni, familie, colegi sau vizitatori. Comunitatea cicliştilor amatori va descoperi şi o altă desfăşurare de forţe la zona de start, cu noi servicii şi facilităţi şi modalităţi de petrecere a timpului liber. În plus, traseele vor fi variate, riderii având la dispoziţie suficiente opţiuni de forme geografice, câmpie, deal şi munte, integrate în evenimente clasice, de tip maraton, cât şi cu formate speciale”, a declarat Tudor Mocuţa, News Business Manager al MPG, compania care coordonează proiectul Riders Club.

Prin urmare, vă aşteaptă o întreagă agenda sportivă ce cuprinde concursuri spectaculoase şi aventuri frumoase în aer liber, care se vor desfăşura anul acesta sub conceptul de Sportainment. Acesta presupune lansarea invitaţiei la mişcare, la o viaţă activă, la relaxare şi la distracţie prin sport. Sportainmentul – o combinaţie între termenii sport şi entertainment, din limba engleză – este un concept larg răspândit în marketingul sportiv internaţional şi, cu siguranţă, publicul românesc va simţi valoarea acestuia.

În 2015, MPG va implementa peste 700 de evenimente sportive în 70 de oraşe, pe 10 sporturi individuale şi de echipă.