Breaking news

Richard Teng: Primele mele 100 de zile la conducerea Binance

În politică, primele 100 de zile ale unui lider nou ales în funcție au ajuns să fie considerate drept un etalon pentru capacitatea sa de a administra eficient, de a implementa reforme și de a-și îndeplini promisiunile de campanie.

Analogia dintre conducerea unei națiuni și a celui mai mare ecosistem de active digitale din lume este, desigur, una imperfectă. Însă, se poate argumenta că criptomonedele se mișcă mai repede decât majoritatea sistemelor tradiționale, ceea ce înseamnă că primele 100 de zile de conducere în acest domeniu ar putea fi chiar mai grăitoare decât aceeași perioadă în politică. Cu toate acestea, primele săptămâni și luni după o schimbare de conducere sunt extrem de importante pentru un sistem sau o organizație, iar primele mele o sută de zile au adus cu siguranță suficiente dezvoltări și progrese pentru ca acestea să merite să fie evaluate.

De când am preluat funcția de CEO, am făcut o prioritate din asigurarea și menținerea principiilor Binance de orientare către utilizator în întreaga afacere, cu accent principal pe asigurarea stabilității. În acest sens, nu au fost necesare reforme radicale, deoarece, în multe privințe, organizația noastră se afla deja pe calea cea bună. Într-adevăr, ADN-ul nostru orientat spre utilizator continuă să fie forța motrice din spatele încrederii oamenilor în Binance și a creșterii corespunzătoare a bazei noastre, cu are peste 178 de milioane de utilizatori înregistrați în prezent.

În plus, de la momentul acordurilor noastre cu autoritățile de reglementare din SUA, continuăm să demonstrăm o performanță financiară foarte puternică. După cum a raportat Bloomberg pe baza datelor DefiLlama, am înregistrat intrări nete de peste 3 miliarde USD de la sfârșitul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii februarie, depășind performanțele celor mai mari concurenți ai noștri în aceeași perioadă. Numai în ianuarie, platforma noastră a atras cel mai mare aflux estimate, cel puțin din noiembrie 2022. Cu siguranță, trebuie să mulțumim condițiilor externe favorabile – aprobarea produselor tranzacționate la bursă BTC Spot în Statele Unite a contribuit la avântul puternic al pieței cripto – dar, chiar și în acest context, performanța excelentă a Binance din ultimele trei luni se remarcă în mod evident.

Aspectul care a făcut ca aceste succese timpurii să fie posibile este combinația dintre munca echipei noastre dinamice, rezerva noastră extinsă de lideri globali care au poziționat organizația pe calea corectă pentru o creștere pe termen lung și încrederea și sprijinul continuu al comunității noastre globale fantastice.

Produse care oferă valoare

Consider că stimularea inovării produselor pentru a genera valoare pentru utilizatorii noștri este esența activității Binance. Mă bucur să spun că, în primele mele 100 de zile în noul rol, am lansat o serie de funcții interesante atât pentru utilizatorii de retail, cât și pentru cei instituționali.

Continuând să ne concentrăm pe simplificarea accesului la lumea interesantă a Web3, am introdus o serie de funcții noi în Portofelul Binance Web3. Acestea includ suport pentru noi lanțuri, opțiuni de swap îmbunătățite și acces la mai multe DEX-uri și punți. Răspunzând cerinței publicului, am lansat, de asemenea, Piața de inscripționări Binance, integrată în portofelul nostru Web3, pentru a oferi comunității cripto o modalitate ușor de utilizat de a tranzacționa și de a crea o gamă de tokenuri inscripționate.

Continuând să facem tranzacționarea cripto mai socială, am adus îmbunătățiri la funcționalitățile de copy trading ale Binance, în special introducând caracteristica de copy trading simulat. Acest instrument educațional permite utilizatorilor să exerseze și să învețe folosind fonduri de testare virtuale într-un mediu fără riscuri.

Din punct de vedere instituțional, Binance a inițiat și executat cu succes primul acord bancar tripartit de acest gen din industria cripto, în care garanțiile de tranzacționare ale unui investitor instituțional sunt deținute în fiat la un partener bancar terț. Aceasta este o soluție inovatoare de gestionare a riscurilor care rezolvă riscurile legate de contraparte, pe care investitorii instituționali din industrie le iau foarte în serios. Reproducând un cadru comun pe piețele financiare tradiționale, permite investitorilor să gestioneze mai bine riscul și să își extindă alocarea activelor cripto. De asemenea, am făcut progrese în activitatea de creditare instituțională și ne sporim capacitatea de a procura și de a oferi lichiditate pentru împrumuturile pe termen fix.

Pe măsură ce spațiul activelor digitale atrage din ce în ce mai mulți investitori instituționali, inclusiv pe cei noi în această clasă de active, obiectivul nostru rămâne să facilităm integrarea acestora și să oferim gama și calitatea serviciilor care să-i facă să rămână pe termen lung.

Ultima noastră mișcare concepută pentru a demonstra acest angajament este extinderea cerințelor de înregistrare în Programul VIP pentru a include volumul de tranzacționare pe platformele tradiționale – o altă premieră în industrie. Din punct de vedere istoric, investitorii cu volum mare au putut solicita statutul de VIP Binance pe baza volumului lor de tranzacționare pe alte burse cripto. Modificările recente ale Programului de invitații VIP Binance înseamnă că investitorii își pot folosi acum volumul agregat pe Spot sau Futures atât pe bursele cripto, cât și pe cele tradiționale pentru a solicita statutul VIP pe Binance, ceea ce simplifică pentru clienții instituționali începerea călătoriei cripto alături de noi.

Reglementare care susține inovația

În timp ce mulți dintre primii susținători ai cripto au fost cu siguranță anti-reglementare, pe măsură ce industria a crescut, este important să înțelegem că reglementarea reprezintă o parte indispensabilă a ciclului de viață al tuturor sectoarelor inovatoare. Fundamentul unui cadru de reglementare robust trebuie să se bazeze pe principiile de bază ale maximizării protecției pentru utilizatori, susținând în același timp un ecosistem sigur și durabil, care să se poată dezvolta în mod responsabil. Cred că utilizatorii sunt beneficiarii finali ai eforturilor asidue de conformare cu reglementările pe care le depunem, în timp ce se bucură de securitatea și stabilitatea unui ecosistem de active digitale bine reglementat.

În ultimele trei luni, am făcut progrese semnificative pentru negocierea licențelor și autorizațiilor. De asemenea, am încurajat dialogul cu autoritățile de reglementare și părțile interesate din industrie din întreaga lume pentru a susține cooperarea și coordonarea pe calea creșterii sustenabile a industriei cripto. Unul dintre rezultatele acestor eforturi a fost că, în ianuarie, Gulf Binance – o platformă de schimb și brokeraj din Thailanda, societatea mixtă a Binance și Gulf Innova – și-a lansat cu succes operațiunile complete, extinzând accesul la active digitale pentru potențiale milioane de utilizatori cripto thailandezi și persoane interesate.

În plus, în conformitate cu principiile noastre de orientare pe utilizator, ne-am intensificat eforturile de consolidare a practicilor de securitate și gestionare a datelor. Parcurgerea auditului de conformitate SOC 2 de tip II cuprinzător și independent afirmă că platforma globală Binance rulează controale proiectate și implementate în mod eficient în ceea ce privește protecția sistemelor și securitatea datelor. De asemenea, am lansat portalul nostru dedicat de confidențialitate Binance pentru a comunica mai bine utilizatorilor drepturile lor privind datele și pentru a le oferi instrumente pentru a le exercita.

Am văzut indicatori ai criminalității cripto scăzând considerabil în 2023 și sunt sigur că eforturile consecvente ale Binance de a consolida programul nostru de conformitate și de a consolida cooperarea cu agențiile care luptă împotriva criminalității la nivel mondial au contribuit la această tendință la nivel de industrie. Crearea de parteneriate robuste cu agențiile de aplicare a legii a rămas prioritatea noastră în primele 100 de zile, reflectând abordarea colaborativă și proactivă a Binance pentru îmbunătățirea securității ecosistemului cripto. Angajamentele notabile din această perioadă includ o sesiune de instruire a ofițerilor INTERPOL și contribuția la cursul avansat privind criminalitatea comercială susținut de Poliția din Hong Kong (HKPF). Ca întotdeauna, am continuat să oferim asistență autorităților relevante, prin informații esențiale pentru anchetele în curs.

Pentru a ne consolida și mai mult capacitățile de conformitate, ni s-a alăturat din nou Steve Christie, un expert de conformitate de clasă mondială, ca noul nostru director adjunct pentru conformitate. Continuăm să creștem capacitatea echipelor noastre de conformitate prin angajarea de profesioniști de vârf în disciplinele lor.

Călătorie personală

De când am devenit CEO, un lucru pe care am început să-l fac mult mai des este să mă întâlnesc cu membrii comunității Binance, față în față. Aceasta este, probabil, cea mai plină de satisfacții parte a postului – să vorbesc cu oamenii ale căror vieți au devenit tangibil mai bune datorită eforturilor noastre, lucru dovedit de numeroasele experiențe directe împărtășite cu mine de cei care nu au avut anterior acces la servicii financiare și care au gustat libertatea financiară doar datorită bursei Binance. Aceste povești personale și sprijinul copleșitor invariabil care le însoțește sunt emoționante și pline de inspirație.

Ca nou CEO, am cunoscut, de asemenea, sute de profesioniști incredibili din cadrul organizației noastre. Vorbind cu ei și cunoscându-i, m-am convins și mai mult de forța echipei noastre distribuite, structurate orizontal. În aceste prime trei luni, am observat în detaliu cum robustețea și profunzimea bazei noastre de talente se traduc în succesul întregii organizații printr-un efort de echipă concertat.

Nu în ultimul rând, pe măsură ce am intensificat activitatea de dezvoltare de parteneriate și conexiuni orizontale în industrie, m-am conectat cu numeroși colegi din toate colțurile spațiului Web3. Am fost încântat să aud că atât investitorii, cât și echipele de proiect au avut multe lucruri bune de spus despre Binance Launchpad și despre modul în care conectează noile proiecte blockchain promițătoare cu investitorii experimentați în domeniul cripto. Una dintre cele mai plăcute descoperiri din primele 100 de zile a fost că rolul directorului executiv al Binance oferă atât de multe oportunități de a dezvolta noi conexiuni personale și profesionale.

Nu luăm succesul ca pe o garanție

Fără îndoială, primele mele 100 de zile la conducerea Binance au avut loc într-o nouă perioadă interesantă din istoria industriei cripto. Ceea ce am realizat în acest timp este rezultatul muncii asidue a tuturor membrilor echipei Binance, de la cofondatori la agenți ai serviciului pentru clienți, precum și al sprijinului și încrederii comunității noastre dinamice și pasionate.

Cu toate acestea, suntem încă la începutul noii ere a industriei cripto și vor exista mult mai multe suișuri și coborâșuri pe drumul către libertatea financiară pe care ne angajăm să o susținem. Sunt hotărât să continui să construiesc o organizație care să prospere în perioadele de creștere rapidă și să rămână robustă și rezistentă în condiții mai puțin favorabile – pentru următoarele 100 de săptămâni, 100 de luni și 100 de ani. Singura modalitate de a realiza acest lucru pe care o știu este să mă concentrez pe utilizatori, să acord prioritate nevoilor lor și să continui să îmbunătățesc serviciile noastre pentru ei. Acesta este planul Binance pentru viitor.

 

>