Breaking news

Rezultate dezastruoase la Simularea Evaluarii Nationale: Mai mult de jumatate dintre elevi nu ar fi promovat

Puțin peste jumătate, 50,68 la sută, dintre elevii care au fost la simularea evaluării naționale au medii între 5 și 10, cu 1,85 la sută mai mulți decât anul trecut, potrivit informațiilor transmise Sorin Cimpeanu, relatează Mediafax.

simulare nationale exlusiv newsMinistrul Educației a dat publicității primele rezultate centralizate obținute de elevii de clasă a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2015: Prezența la simulare a fost de 180.442 de elevi, în creștere cu 1,46% față de 2014. Numărul de elevi cu medii între 5 și 10 este 91.445, procentul fiind 50,68%, ceea ce înseamnă o creștere cu 1,85% față de 2014.

Simularile examenelor s-au desfășurat în perioadă 23-25 februarie 2015, cu testarea elevilor de clasele a VIII-a la Limbă și literatură română, Matematică și Limbă și literatură maternă.

Anul trecut, doar 48,8 la sută dintre elevii care au susținut simularea evaluării naționale au avut medii peste 5.Elevii clasei a VIII-a au susținut, în perioadă 23 – 25 februarie, simularea evaluării naționale la limbă română, matematică și limbă și literatură maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limbă maternă.

Nici in capitală rezultatele Simulării Naționale nu au fost mai îmbucurătoare: “La simularea evaluării naționale din Capitală au fost prezenți 12.524 de elevi. Din totalul celor prezenți, 64 la sută au obținut medii de 5 și peste”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB). Datele centralizate de ISMB arată că 80,41 la sută dintre elevi au luat note de peste cinci la limbă și literatură română, iar 50,34 la sută au avut rezultate similare la matematică.  Zece elevi din Capitală au obținut la simulare media 10. La simularea din anul școlar precedent, în Capitală, ponderea mediilor peste 5 a fost de 64,21 la sută.

Rezultatele vor fi analizate prin discuții individuale, prin dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

>