Breaking news

Rezolvarea pierderii dinților – Opțiuni pentru un zâmbet nou

Zâmbetul este o parte esențială a identității umane și a comunicării interpersonale cu ceilalți. Cu toate acestea, pierderea dinților poate afecta atât aspectul fizic, cât și funcționalitatea orală. Din fericire, există numeroase opțiuni pentru a remedia această problemă și pentru a obține un zâmbet nou și strălucitor. 

Iată care sunt opțiunile disponibile pentru rezolvarea pierderii dinților 

Protezele dentare. Protezele dentare reprezintă una dintre cele mai vechi metode de înlocuire a dinților lipsă. Acestea constau în dinți artificiali, confecționați din material plastic sau ceramic și susținuți de o bază de plastic sau metal, care se fixează pe gingii. Protezele sunt o opțiune accesibilă și pot rezolva eficient problema dinților lipsă. Cu toate acestea, ele pot fi incomode și pot necesita ajustări periodice pentru a se potrivi corect în cavitatea orală. De asemenea, pot limita capacitatea de a mesteca alimentele și de a vorbi natural.

Punțile dentare. Punțile dentare reprezintă o altă opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea constau în dinți artificiali care sunt atașați la dinții naturali adiacenți. Punțile pot rezolva problema dinților lipsă și pot oferi o soluție mai stabilă și mai confortabilă decât protezele dentare. Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că, pentru a fixa o punte, dinții naturali adiacenți trebuie să fie șlefuiți, pentru a crea spațiu pentru punte. Acest proces poate slăbi dinții naturali și poate necesita înlocuirea ulterioară a punții.

Implanturile dentare. Implanturile dentare reprezintă cea mai avansată și eficientă opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea constau în rădăcini artificiale din titan, care sunt implantate în osul maxilarului sau al mandibulei, iar apoi sunt acoperite cu coroane dentare, personalizate pentru a înlocui dinții lipsă. Implanturile dentare oferă numeroase avantaje, cum ar fi stabilitatea și funcționalitatea superioară. De asemenea, dacă ești interesat de o astfel de procedură, poți apela la serviciile dentare de la clinica de Implantologie CIT din București, care se vor ocupa cu profesionalism de frumusețea danturii tale. Ele se simt și se comportă precum dinții naturali și pot rezista pe termen lung cu o îngrijire adecvată.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale implanturilor dentare este dat de faptul că nu necesită șlefuirea dinților naturali adiacenți, așa cum se întâmplă în cazul punților dentare. Astfel, integritatea dinților naturali este menținută. Implanturile dentare sunt, de asemenea, foarte estetice, deoarece coroanele personalizate sunt create pentru a se potrivi perfect cu ceilalți dinți, astfel încât să arate natural.

Procedura de implant dentar. Procedura de implant dentar este un proces care se desfășoară în două etape. În general, prima etapă constă în implantarea în osul maxilarului sau al mandibulei, sub anestezie locală. După aceasta, este necesară o perioadă de vindecare, în care osul crește în jurul implanturilor, asigurându-le o fixare solidă. Această perioadă poate dura câteva luni, în funcție de caz. În a doua etapă, coroanele dentare personalizate sunt atașate la implanturi, pentru a înlocui dinții lipsă. Procedura este efectuată sub supravegherea atentă a unui dentist sau a unui chirurg specializat. După finalizarea procedurii, pacienții pot reveni la activitățile lor obișnuite și se pot bucura de un zâmbet nou și de funcționalitatea corespunzătoare a dinților.

Astfel, pierderea dinților nu trebuie să fie o condamnare la un zâmbet inestetic și la dificultăți în vorbire sau mestecare. Protezele dentare, punțile dentare și implanturile dentare sunt opțiuni disponibile pentru a rezolva această problemă. Cu toate acestea, implanturile dentare se evidențiază prin stabilitatea, funcționalitatea și aspectul lor natural. Decizia privind ce opțiune să alegi depinde de situația ta individuală și de consultarea cu un specialist stomatolog.

Sursa foto: unsplash.com

>