Breaking news

Revoluție cu 200.000 de manifestanți la Kiev. Protestatarii au distrus statuia lui Lenin – VIDEO

Capitala Ucrainei este un butoi cu pulbere din cauza refuzului președintelui Viktor Ianukovici de a semna pactul de asociere cu Uniunea Europeană. Protestatarii au dărâmat statuia lui Lenin.

revolutie la kievLa apelul liderilor Opoziției, peste 200.000 de manifestanţi pro-europeni s-au adunat duminică, în Piaţa Independenţei din Kiev pentru a cere demisia preşedintelui Viktor Ianukovici.

Piaţa Independenţei s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de mii de oameni veniţi la protest. La mitingul pro-european şi-au anunţat participarea şi ucraineni din alte state precum Belarus sau Suedia.

După ce în urmă cu o săptămână au ocupat cu forța clădirea Primăriei din Kiev și au rănit peste 100 de polițiști după ce au intrat cu escavatorul în ei, duminică, un grup de protestatari aflați în Piața Independenței au dărâmat statuia lui Lenin.

Deși de două săptămâni protestele nu mai contenesc în Ucraina,  vineri, Viktor Ianukovici a efectuat o vizită în Rusia, unde a discutat cu preşedintele Vladimir Putin despre „parteneriatul strategic” bilateral.

În tot acest timp, oamenii continuă să îndure frigul şi rămân în piaţă şi ziua şi noaptea. Manifestanții sunt hotărâţi să continue protestele până când Ianukovici şi actualul guvern îşi vor da demisia.