Breaking news

Revin ploile și ninsorile

După câteva zile de vreme frumoasă și pe alocuri cu soare, meteorlogii ne anunță că iarna nu a plecat definitiv și că de duminică își reintră în drepturi

4Meteorologii anunță vreme bună doar până duminică, când ploile, lapovița și ninsoarea reapar în majoritatea zonelor țării. Sâmbătă în nordul Moldovei vor fi valori de 4-5 grade, pentru că în restul ţării, maximele trec de 10 grade atingând chiar şi 17-18 pe litoral. Dar cerul va fi înnorat în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde va ploua local, mai ales seara. Ceva mai degajat va fi cerul în sud şi sud-est unde abia în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică se anunţă din nou nori. În schimb, se menţin în aceste regiuni condiţiile de ceaţă.

Duminică vine cu o răcire destul de simţitoare şi precipitaţii mixte în vestul, nordul şi centrul ţării, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Ploile rămân de interes în sud şi sudest, unde abia dacă se mai ating 8-9 grade la amiază, în timp ce în Moldova şi Transilvania maximele coboară şi la 0-2 grade. Vremea se va răci din nou pe crestele montane, ninsorile nu vor lipsi nici ele din ultima zi a acestui weekend, iar vântul prinde putere mai ales în zona înaltă. Pe crestele înalte, vântul va sufla tare peste zi, iar vremea redevine capricioasă, cu lapoviţe şi ninsori în mai toate masivele.

În București, ziua de duminică va aduce nori trecători şi câţiva stropi de ploaie. Vom simţi răcirea şi aici, pentru că maxima nu mai terce de 7-8 grade, iar vântul devine şi el mai agresiv.

Pericol și de inundații, ca urmare a topirii zăpezii, debitul râurilor amenință să depășească cota de indundație. Bazinele afectate sunt Crasna, Crişul Repede (afluenţi), Crişul Negru, Crişul Alb, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Desnăţui, Jiu, Olt (afluenţi curs inferior), Vedea şi Neajlov.

>